• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-prvi-covek-staropazovacke-opstine-javnosti-predstavio-infrastrukturni-projekat-jppОпштина Стара Пазова једна је од две локалне самоуправе у Србији, која је успешно спровела и реализовала пројекат јавно - приватног партнерства, као практично најбољи и најефикаснији вид финансирања сложених и великих инфраструктурних пројеката. Управо на ову тему, у понедељак, 04. јуна у хотелу Метропол, пред светским и домаћим еминентним стручњацима из ове области, одржана је Прва српска конференција о јавно-приватном партнерству.

Као пример добре праксе и успешно спроведених свих корака у реализацији пројекта ЈПП за финансирање, изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре са јавним плаћањем, на конференцији је истакнута управо Општина Стара Пазова, а реализацију овог економски ефикасног и друштвено одговорног пројекта, који је код нас реализован 2016. године, асфалтирањем и поправком 116 улица у свим насељима, присутнима је презентовао председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић истакавши како је јавно-приватно партнерство један од најбољих и најефикаснијих модела инвестирања у капиталне пројекте по чему је Стара Пазова међу првим општинама у Србији.

“Када је у питању финансирање и реализација капиталних инфраструктурних инвестиција наша Општина је од 2012. године до данас успешно применила више различитих модела, где су се као посебно практичне показале емисија муниципалних обвезница и реализација пројеката путем јавно-приватног партнерства. Познато је да је већ неколико година уназад овај вид спровођења инвестиција препоручиван од стране Републике Србије, али да на локалном нивоу, најчешће због непознаница и комплексности, није примењиван. Ми смо као локална самоуправа прошли кроз све процесе и успешно, кроз ЈПП модел, спровели значајну инвестицију асфалтирања свих регистрованих неасфалтираних улица у нашој Општини и поносни смо на урађен посао. Ускоро нас очекују нови пројекти кроз партнерство са приватним сектором, а од посебног значаја је пројекат изградње локалних међумесних путева, а нарочито и пројекат изградње, 230км дуге, канализационе мреже за сва насељена места“, нагласио је у свом излагању председник Ђорђе Радиновић.

Укратко о пројекту асфалтирања свих неасфалтираних улица:

У децембру 2015. године, Општина Стара Пазова је расписала јавну набавку, односно набавку услуге – одабира приватног партнера за реализацију пројекта јавно – приватног партнерства за финансирање, изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре са јавним плаћањем. Већ у марту 2016. године потписан је уговор за прво јавно – приватно партнерство између Општине Стара Пазова и приватног партнера, комапније „Баумастер“. Реализацију овог захтевног пројекта локална самоуправа је остварила одговорним приступом проблему, великим залагањем и израдом све неопходне пројектно - техничке документације. Недуго након потписивања уговора, увелико су покренути предвиђени радови на асфалтирању улица на више локација по насељима у Општини, а за мање од 120 дана свака кућа у неасфалтираним улицама, сваки регистровани земљани или насути пут са статусом улице, асфалтиран је по највишим стандардима.

Укратко о Првој српској конференцији о ЈПП:

Конференција, коју је отворила потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Зорана Михајловић, окупила је бројне званичнике и стручњаке из овог сектора, међу којима мр Ангелина Јовановић, Државни секретар у Министарству саобраћаја и поморства Црне Горе, Томас Лубек, Регионални менаџер за Западни Балкан корпорације ИФЦ, Даниел Берг, директор за Србију Европске банке за обнову и развој, Дубравка Негр, директор регионалног представништва Европске Инвестиционе Банке (ЕИБ) за Западни Балкан и многи други. Конференција се бавила изазовима у домену инфраструктуре и питањем како иновације у реализацији пројеката, набавци и технологији могу помоћи решавању тих изазова. Циљ ове конференције је био да се повежу инвеститори и стручњаци са свим за тему релевантним државним, финансијским и друштвеним чиниоцима, а организована је под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Министарства финансија Републике Србије и Друштва проценитеља Србије.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије