• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-jos-dve-izbeglicke-porodice-dobile-svoj-krov-nad-glavomБрој избегличких породица са пребивалиштем на територији општине Стара Пазова, које још увек нису решиле проблем становања, сваке године се смањује, првенствено захваљујући пројекту Комесеријата за избеглице Републике Србије, у којем Општина Стара Пазова активно и веома успешно учествује. У оквиру буџетског пројекта, који финансира Влада Републике Србије, а Општина Стара Пазова финансира са 10 одсто сопствених средстава, у петак, 13. априла потписани су уговори са две избегличке породице, које ће овим путем, након вишегодишњег подстанарског живота трајно решити своје стамбено питање. Пројекат подразумева куповину куће са окућницом у вредности од 9.500 евра као и пакет грађевинског материјала за све неопходне радове око адаптације предметне куће у вредности од 1.500 евра.

Породице Обрада Кљајића – Перића, који је избегао из Книна (Република Хрватска) и Велибора Кнежевића из Сарајева (Босна и Херцеговина), након 20 година скрасиће се на једном месту, које ће од сада, захваљујући активном учешћу локалне самоуправе у свим пројектима намењеним решавању стамбеног питања избеглих лица, моћи да називају својим домом.

У фебруару месецу, уговори исте вредности, о откупу кућа са окућнисцом, су потписани са пет породица са статусом интерно расељених лица са територије Косова и Метохије. У оквиру овог пројекта Комесеријата за избеглице, на националном нивоу вредног 11,5 милиона динара, који наша општина на локалу суфинансира са 10 одсто, откупљене су три куће, у Новој Пазови, Војки, Белегишу и по једна кућа у иришком насељу Крушедол и сремскомитровачком селу Шуљам.

Општина Стара Пазова има активну, дугогодишњу сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, а преко Комесаријата и са УНХЦР-ом до сада је предузето више значајних активности у циљу решавања стамбених питања за избегла лица, која живе на територији старопазовачке Општине (куповина кућа са окућницом, набавка грађевинског материјала, изградња монтажних кућа и комплекса зграда).

Реализација програма ове намене се наставља и даље. Тренутно су у току јавни позиви релевантних институција локалним самоуправама за учешће у овавким и сличним пројектима.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије