• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-unapredjenje-uslova-za-rad-staropazovackog-sudstva-nova-zgrada-suda-i-osnovnog-javnog-tuzilastva-u-staroj-pazoviСве већи и бржи привредни раст Општине Стара Пазова, повећање броја запослених и други аспекти друштвено – социјалних услова живота, довели су до повећања обима правних послова, а самим тим и потребе за проширивањем постојећих или изградњом нових објеката и капацитета.

2015. године, након свих уложених напора, а захваљујући истрајним преговорима представника локалне самоуправе са надлежним правосудним органима, новим Решењем, основан је Основни суд у Старој Пазови за територију општина Инђија и Стара Пазова. У оквиру Закона о седиштима судова и јавних тужилаштава, организација Основног суда у Сремској Митровици доделила је Основном суду у Старој Пазови нове територијалне надлежности и већи број судија. Да би у потпуности омогућили и унапредили рад Основног суда, руководство општине Стара Пазова одмах је кренуло у реализацију, за правосуђе, једне од најбитнијих инвестиција – изградњу новог објекта зграде Основног суда и Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови.

Неопходна средства за изградњу нове зграде суда, око 45 милиона динара, обезбедила је Општина Стара Пазова, а Министарство правде је помогло у комплетном ентеријерском опремању нових судијских кабинета, писарница и осталих неопходних просторија. У набавци намештаја, технике и потребне опреме, учествовали су и привредници који послују на територији општине Стара Пазова.

Свечано пресецање врпце, што је означило и званично отварање новоизграђеног објекта, у петак, 22. децембра, обавили су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Ружица Николић, председница Основног суда и Владимир Николић, јавни тужилац, у присуству Славице Јелаче, помоћнице министра правде, бројних представника ресорног министарства, локалне самоуправе, релевантних правних институција, републичког тужилаштва и Врховног касационог суда.

„Ми као локална самоуправа, одмах смо кренули у реализацију овог пројекта, да помогнемо Министарству правде, онолико колико је било у нашој моћи, у виду изградње нове зграде, како би на тај начин убрзали процес изналажења и обезбеђивања свих неопходних услова за несметан рад суда и тужилаштва. Имамо у плану и даље проширење, овог пута за потребе Основног јавног тужилаштва, такође у виду нове зграде и проширења капацитета.“, поручио је овом приликом први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

„Сада, са новом зградом, грађани општине Стара Пазова више неће имати проблема што се тиче гужви у ходницима, немогућности да се седне у чекаоници, неће морати више зарад потреба тужилаштва да одлазе у зграду полиције, да свој ред чекају у неусловним ходницима, сада ће имати бољи приступ и суду и тужилаштву. Планирамо и да изградимо пролаз директно до зграде полиције, тако да ће сви органи реда у Старој Пазови бити повезани и што је најважније близу једни другима.“, изјавила је председница Основног суда, Ружица Николић. Проширење капацитета Основног суда и Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови допринеће неупоредиво бољим условима рада и квалитетнији приступ правди грађанима овог дела Срема.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије