• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-inicijativa-za-status-grada-jedan-u-nizu-koraka-ka-proglasenju-pazove-gradomНа последњем заседању Скупштине општине Стара Пазова, одржаном у петак, 01. децембра, одборници су већином гласова усвојили иницијативу председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића да Општина Стара Пазова добије статус града. За овај велики и значајан корак, као свој од раније познати предлог, Ђорђе Радиновић залаже се већ десет година, а по његовим речима сада је право време да се та идеја и оствари, с обзиром да и у државним републичким институцијама постоји снажна подршка и воља.

Добијањем статуса града, виши степен управљања добиле би институције од јавног значаја, попут полиције и суда, а бројна одељења институција добила би статус филијала, чиме би се подигао квалитет њихових услуга ка грађанима. Статус града омогућио би стварање градских општина, а за грађане би то значило, лакше решавање бројних административних проблема, пре свега ефикасније долажење до неопходне личне и друге документације, коју би лакше и брже добијали у својим градским општинама.

„Добијање статуса града је стратешки циљ коме општинско руководство Општине Стара Пазова тежи и усмерава сву своју енергију. Сви инфраструктурни пројекти које смо до сада реализовали, али и они на чијој реализацији вредно радимо, усмерени су ка том циљу. Сматрамо да би се добијањем статуса града, у Општини Стара Пазова, подигао квалитет живота грађана у свим сегментима, а посебан значај ће имати и за привлачење нових страних инвеститора. Статус града омогућиће даљи континуитет за још бржи и равномернији развој свих насеља у Општини, а град Пазову чинило би више градских Општина. Овај статус би представљао врхунац зацртаног плана руководства наше локалне самоуправе, а обезбедио би од Републичке Владе и веће ингеренције што се такође рефлектује на живот грађана, лакше решавање свакодневних потреба и отварање врата нашем даљем привредном развој.“ поручио је овим поводом председник Радиновић.

Географски положај наше Општине свакако иде у корист иницијативи за добијање статуса града, коју је покренуо први човек старопазовачке Општине, као и одлична саобраћајна комуникација (излаз на међународни аутопут Е-75 и Е-70).

Даљи кораци ка добијању статуса града

Након усвајања иницијативе од стране локалног парламента, следи упућивање исте поткрепљене аргументима, републичкој Влади и Парламенту. Очекивања су да ће процедура за коначно проглашење статуса града захтевати известан период времена, а план локалне самоуправе је да за то време реализује неколико капиталних пројеката, чиме би са, до сада, извршеним инфраструктурним инвестицијама, и на терену оправдала нову територијалну организацију.

Посебни бенефити

Статус града Општини Стара Пазова омогућио би још бољу будућу сарадњу са развијеним европским градовима и заједнички рад на пројектима, који се финансирају из средстава Европске уније, затим остварио би се већи прилив средстава из републичког буџета, унапредило би се функционисање локалне самоуправе која би кроз градске општине била доступнија грађанима, а такође створили би се предуслови за изградњу савремене болнице и универзитета.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије