• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-delegacija-parlamenta-republike-slovacke-u-poseti-opstini-stara-pazovaУ Општини Стара Пазова у среду, 22. новембра, боравила је делегација два скупштинска одбора Народне скупштине Словачке Републике – Одбора за образовање, науку, омладину и спорт и Одбора за културу и медије, са циљем сагледавања положаја, потреба и интереса словачке националне мањине у Србији.

Општина Стара Пазова, у којој живи велики број Словака, похваљена је и истакнута као пример како треба да функционишу словачке институције и како треба да изгледа подршка локалне самоуправе истим за њихово нормално и успешно пословање. Први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, добио је похвале због иницијативе и спровођења пројеката, који за циљ имају јачање националне свести и културног идентитета Словака у Старој Пазови, али и шире.

Словачку делегацију, предвођену амбасадорком Словачке у Србији, Дагмар Репчековом, дочекали су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Милан Беара, заменик председника општине и Љибушка Лакатош, народна посланица са сарадницима.

„Годинама уназад смо обновили готово све објекте словачке заједнице, јер не само да служе мањинском народу, већ су и споменици културе у нашој средини. Поносан сам што у општини Стара Пазова није важно ко је Србин а ко Словак, већ ко је какав човек.“ - изјавио је овом приликом Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Чињеница је да у Општини Стара Пазова у раду локалне самоуправе, институција и јавних предузећа у великом броју партиципирају и представници словачке националне мањине сходно својим стручностима и компетенцијама. Приликом посете општини, на састанку са представницима локалне самоуправе разматране су могућности даље сарадње у области културе, образовања и спорта, а није искључена ни будућа сарадња на пољу економије.

Захваљујући традиционалној и историјској повезаности са Републиком Словачком, као и пријатељским и родбинским односима, Општина Стара Пазова је потписала бројне протоколе о сарадњи са градовима и општинама из ове, веома развијене европске државе.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије