• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-povezivanje-i-razmena-iskustava-sa-opstinama-i-gradovima-zemalja-clanica-euОпштина Стара Пазова успешно сарађује са свим општинама Сремског управног округа, са којима је у више наврата, у име различитих видова сарадње, потписала и протоколе, чији су резултат више значајних и успешно реализованих пројеката. Сарадња постоји и са бројним градовима широм Србије, али и ван граница наше земље. После низа успешних, пре свега привредних, сусрета у Немачкој, Словачкој, Мађарској, Аустрији и Словенији, руководство Општине Стара Пазова наставља да негује доказано успешну традицију привредне размене искустава и позитивне праксе са веома развијеним европским државама.

Након посете делегације Општине Стара Пазова граду Нова Горица у Републици Словенији почетком ове године, која је за циљ имала управо ширење и јачање сарадње у области привреде, друштва, спорта и културе, прошле недеље уследила је узвратна посета осмочлане делегације овог привредно веома развијеног словеначког града. Приликом посете, која је иницирана од општинског руководства, а остварена уз помоћ привредника који послује управо на територији наше општине, директора компаније „Беланта“, представништва италијанске компаније „ILCAM“, господина Приможа Краљича, који је родом из Нове Горице, представљени су многобројни потенцијали наше општине међу којима предњаче привредни.

Састанак је био адекватна прилика и за представљање успешног рада Привредне коморе Србије - РПК Сремска Митровица и Регионалне развојне агенције Срем, чији су представници Ђорђе Божић (председник коморе за Срем) и Тања Мијаиловић (руководилац пројекта, РРА), говорили о могућностима сарадње са релевантним институцијама из Републике Словеније.

У делегацији града Нова Горица били су Матеј Арчон, жупан града Нова Горица, Марко Трибушон, поджупан града, Андреј Маркочич, шеф Кабинета жупана, Весна Микуж, начелница општинске управе као и неколико словеначких привредника.

„С обзиром да ми у Старој Пазови имамо доста словеначких компанија, од којих је најпознатија „Горење“, желели смо да са овом земљом остваримо још бољи привредни контакт, како би повезали наше привреднике ради обостраног пословног успеха. Ми очекујемо велику помоћ у размени искустава око приступних и предприступних фондова Европске уније од наших нових пријатеља и пословних партнера из града Нова Горица. Наравно да смо и ми ту за њих, јер је познато да Општина Стара Пазова негује традицију сарадње са бројним општинама и градовима у земљи и шире. Сматрам да наша локална самоуправа такође има доста добрих примера праксе, не само када је у питању привредна развијеност, већ и у области културе, спорта и школства“, истакао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

„Нова Горица има много искуства у привлачењу новца из Европских фондова, тако да ћемо на том пољу направити вид сарадње са Општином Стара Пазова. Пренећемо им наша искуства и знања која имамо, како би и они имали више успеха у тој области. Морам да истакнем да је Општина Стара Пазова веома успешна локална самоуправа у Србији и да је делегација, која је посетила наш град почетком године, веома добро подучена за пројекте који могу да се финансирају из Европске уније. Све оно што смо у ова три дана имали прилике да видимо код вас, од индустријских зона, преко рада општинске управе, па до домаћих и страних компанија, даје нам право да закључимо да Општина Стара Пазова заиста има светлу будућност“, изјавио је за медије Матеј Арчон, градоначелник Нове Горице.

Програмом тродневне посете, гости из Словеније обишли су неколико домаћих компанија, Спортски центар ФСС као и индустријску зону у Старој Пазови, а посетом је направљен још један корак више у будућој међународној сарадњи са Словенијом. Окосница будуће сарадње биће заједничко аплицирање у пројектима Европске уније, као и повезивање привредних субјеката из општина Стара Пазова и Нова Горица. Велики потенцијал за сарадњу постоји и на пољу спорта и културе.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије