• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-nova-investicija-u-infrastrukturu-novih-banovaca-moderno-naselje-po-ugledu-na-moderne-evropske-gradiceИницијативом руководства старопазовачке Општине Светосавска улица у Новим Бановцима, која чини жилу куцавицу овог дела Подунавља, реконструисана је у дужини од 340 метара, у оквиру I фазе радова на реконструкцији центра. Радови I фазе који су, поред реконструкције саобраћајнице, подразумевали и:

- уређење слободних површина
- партерно уређење и формирање нових зелених површина - изградњу недостајућих паркинг места
- бициклистичке и пешачке стазе
- нових аутобуских стајалишта и ниша
- замену електричних стубова
- уређење сливника
- замену азбестних цеви
- поплочавање прилазних стаза бехатон плочама, и друге пратеће радове, потпуно су променили изглед овог дела насеља.

Општина Стара Пазова је за I фазу радова из свог буџета издвојила преко 30 милиона динара, захваљујући чему су Нови Бановци и по уређености потврдили епитет у свом називу, доносећи услове за знатно квалитетнији и комфорнији живот својих мештана.

Потписивањем уговора о додели средстава за суфинансирање пројеката и извођењу радова на реконструкцији, обезбеђен је неопходан новац и одређене обавезе у циљу реализације, чиме су се стекли услови да се у најскоријем року крене са послом око предвиђеног уређења у оквиру II фазе. Уговор је у име Општине Стара Пазова, данас у Министарству привреде у Београду потписао Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

„Радови на уређењу центра Нових Бановаца, односно II фаза реконструкције центра, подразумева уређење Школске улице према спусту ка Дунаву и простора код храма „Св. Василија Острошког” и Дома културе, који су свакако централни део насеља, које се све више шири. Поносни смо што смо веома близу раније зацртаног циља да се и Нови Бановци придруже другим уређеним местима наше Општине, и са овим радовима придружимо актуелним реконструкцијама у Старој Пазови“, нагласио је након потписивања Уговора заменик председника Општине.
Вредност II фазе радова је више од 50,5 милиона динара са ПДВ-ом. Општина Стара Пазова је буџетским средствима за ову намену обезбедила преко 30 милиона динара, чиме је на себе преузела обавезу регулисања ПДВ-а за целу инвестицију. Остатак од 20,5 милиона динара (без ПДВ-а) обезбедило је Министарство привреде кроз пројекат: „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре“.

Према унапред припремљеном пројекту у оквиру друге фазе биће извођени радови на архитектонском уређењу платоа, реконструкција постојећих саобраћајница, замена јавне расвете, неопходни радови на канализацији као и други спољни радови на уређењу овог дела Нових Бановаца, односно простора где се налазе неке од најзначајнијих институција као што су Дом здравља, основна школа, Дом културе и православни храм „Св.Василија Острошког“.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије