• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-uprava-za-kapitalna-ulaganja-dodelila-sredstva-za-deo-cetvrte-faze-izgradnje-vodovodne-mreze-u-vojkiЗахваљујући одличној сарадњи са Управом за капитална улагања АП Војводине Општина Стара Пазова добила је део средстава неопходних за наставак реализације значајног пројекта, четврте фазе изградње водоводне мреже у Војки. Средства су наменски додељена кроз конкурс Управе за капитална улагања АП Војводине.

Уговоре о додели бесповратних средстава за 21 пројекат у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, као и локалног и регионалног економског развоја, који ће допринети равномерном и бржем развоју градова и општина, у четвртак, 05. октобра у Новом Саду представницима локалних самоуправа, уручили су Игор Мировић, председник Покрајинске владе и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, је обраћајући се представницима општина, изразио наду да ће усмерена средства бити ефикасно утрошена, и нагласио да је неопходно правовремено, брзо и одговорно реаговање приликом реализације ових пројеката.

Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања је честитајући корисницима, поручио да у најкраћим временским роковима темељно припреме и доставе сву неопходну документацију како би се што пре ушло у реализацију пројеката и подсетио да је Управа за капитална улагања увек на располагању за кориснике који редовно прате и конкуришу. Похвалио је Општину Стара Пазова на доброј организацији и способности тима који је задужен да прати и конкурише на конкурсима покрајинских институција.

„Озбиљно смо схватили и кренули у реализацију свих битнијих пројеката за наше грађане и то подједнако у свим насељима. Пројекат изградње водоводне мреже у Војки, односно почетне фазе, које су подразумевале прикључење око 1500 корисника на водоводну мрежу, као и неких јавних установа од значаја, ранијих година је реализован, а сада, путем овог конкурса, смо обезбедили преко 18 милиона динара за реализацију дела 4. фазе, која обухвата изградњу уличне мреже две целине А и Б, односно 3,5 км са још хиљаду прикључака за кориснике“, изјавио је Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

Четврту фазу чини улична водоводна мрежа у укупној дужини од око 27 км. Укупна инвестициона вредност мреже и прикључака према пројектној документацији је 198.658.131,26 динара без ПДВ-а. Део четврте фазе који суфинансира Управа за капитална улагања АП Војводине чини целину А (око 1607 м водоводне мреже) и целину Б (око 1583,50 м водоводне мреже), чија је инвестициона вредност 21.619.016,38 динара са ПДВ-ом. Конкурсом Управе обезбеђено је око 18 милиона динара, док је Општина Стара Пазова издвојила 3,6 милиона динара.

Укратко о пројекту

2010. године приступило се изради документације за изградњу водоводне мреже, с обзиром да су се мештани Војке снабдевали водом из сопствених бунара од којих је већина била изграђена без документације и тачне евиденције. 2014. године стекли су се сви услови и кренуло се у реализацију прве и друге фазе водоводног система насеља Војка. У првој фази изграђен је бунар Б1 и потисни цевовод у дужини од око 900 м, а у оквиру друге фазе дистрибутивна мрежа у дужини око 5,8 км, чиме је обезбеђено снабдевање водом основне школе, дома здравља и других јавних објеката, као и великог броја корисника. Укупна улагања у ове две фазе износила су око 29 милиона динара које је обезбедила Општина Стара Пазова.

Трећу фазу пројекта изградње водоводне мреже у Војки чини изградња резервоарског простора и третмана воде са пратећим објектима, а у њену реализацију ће се кренути када када буде изграђено довољно уличне мреже и када се обезбеди довољан број прикључених корисника како би се обезбедио оптималан рад објеката у систему водоснабдевања.

Покрајинска влада у сарадњи са Управом за капитална улагања током јануара месеца наредне године планира расписивање новог великог конкурса усмереног на јачање економског развоја покрајине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије