• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-dva-dana-gastro-srema-za-ljubitelje-tradicionalnih-sremskih-specijaliteta-i-vrhunskih-domacih-prehrambenih-i-poljoprivrednih-proizvodaОпштина Стара Пазова је крајем септембра била домаћин дводневне туристичко – гастрономске манифестације „Гастро Срем“, која је у петак, 29. септембра и у суботу, 30. септембра, на Тргу у Старој Пазови, окупила велики број учесника – излагача са циљем промоције гастрономије овог дела Србије са старим, испробаним рецептима наших предака.

Организатор манифестације је Општина Стара Пазова, суорганизатори су Туристичка организација општине Стара Пазова и Центар за културу Стара Пазова. Гастрономска култура неодвојиви је део културне баштине сваког народа, а циљ ове манифестације је да кроз богату гастрономску, културну, туристичку понуду и стручну едукацију споји традиционално и савремено доба.

Веома богат програм манифестације, која је по први пут одржана прошле године у оквиру 10. Регионалног сајма привреде, најавио је, на данашњем свечаном отварању на Тргу у Старој Пазови, у свом обраћању први човек старопазовачке Општине Ђорђе Радиновић.

„Драго ми је да је и ове године посећеност велика као и прошле године, а већ следеће, како смо у више наврата најавили, намера нам је да ова манифестација, јединствена на овим просторима, буде обележена у оквиру прославе Дана општине, у августу. Верујемо да је Градски трг у Старој Пазови идеално место за овакав догађај, управо да би грађанима понуђени излагачки програм био лако доступан, а у ова два дана моћи ћете да присуствујете и бројним програмима и да бесплатно дегустирате специјалитете Срема, које су за ову прилику за вас припремљени са пуно љубави и труда. Општина Стара Пазова је посвећена оваквим манифестацијама, јер се управо на оваквим догађајима најбоље промовишу специјалитети и домаћи производи локалних газдинстава. Настојимо да развијемо и туризам, бар приближно колико нам је развијена и привреда.“, истакао је Ђорђе Радиновић на свечаном отварању манифестације.

Манифестација „Гастро Срем“ посетиоцима је дочарала амбијенталну средину кроз гастрономију, приказано је и кулутурно - историјско наслеђе Срема. Учесници манифестације била су пољопривредна газдинства – произвођачи месних и млечних производа, винарије, уметничке радионице, произвођачи меда, ракије и бомбонџије. Поред њих представили су се и бројни уметници из различитих области културе из Срема, који су кроз богат културно уметнички програм дочарали сликом, песмом и речју богатство винског, житног и свињског Срема.

У оквиру гастрономских радионица за децу и одрасле, организовано је такмичење у припремању традиционалних јела, чиме се на најбољи начин показује мултикултуралност овог подручја. Програмом манифестације у суботу, 30. септембра, у 20:00 часова одржан је концерт групе Лексингтон. Улаз на манифестацију био је бесплатан, као и лепо осмишљен и уређен излагачки простор за све учеснике – излагаче.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије