• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Додела уџбеника о школког прибораУ школској 2017/18. години, на територији Општине Стара Пазова, у први разред, у девет основних школа, уписано је 653 ученика. С обзиром да је набавка уџбеника и прибора, те опремање првака, велики новчани издатак за сваку породицу, Општина Стара Пазова је ове године, поред богатих сетова школских прибора, које првацима поклања сваког септембра, на иницијативу председника Општине, Ђорђа Радиновића, по први пут набавила и комплетне уџбенике за наставу.

На велико одушевљење родитеља, који ће захваљујући овом кораку локалне самоуправе знатно уштедети новац и сачувати кућни буџет и на радост ђака првака, којима ће овај гест омогућити да комотније закораче у прве школске дане, уџбеници и прибори су данас подељени у свим школама уз дружење представника локалне самоуправе са ученицима, који први пут седају у школске клупе.

Поред председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића, уџбенике и приборе су делили и ђацима пожелели срећан почетак школовања и начелник Одељења за друштвене делатности, Жељко Шолаја, општински просветни инспектор, Милева Љубинковић и члан Општинског већа, Радоје Благојевић.

„Ово је само један од видова помоћи Општине Стара Пазова према грађанима, које су у крајњој линији усмерене ка подстицају за пораст стопе наталитета у нашој локалној средини. Једна привредно успешна Општина, каква је наша, свакако треба да буде јака подршка родитељству и повећању броја деце. Бесплатним уџбеницима и прибором за ученике првих разреда, ми штедимо новац родитељима, а уколико набавка уџбеника пређе у традицију сваке године, свакако да ће и са неким другим мерама и инфраструктурним инвестицијама које спроводимо, позитивно утицати на младе родитеље да имају више деце. Наша Општина се рапидно развија и економски и друштвено, стога је наш циљ и да наталитет прати путању развоја, те да наша деца наследе све оно што за њих градимо сада. Вођени овим, редовно улажемо и у обнову образовних објеката, а посебно у изградњу објеката вртића. Свим ученицима првих разреда желим да заволе школу, да своје обавезе прихвате са одговорношћу и да након школовања постану успешни људи, који ће наставити да развијају и јачају нашу Општину,“ изјавио је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, приликом поделе уџбеника и прибора, у једној од старопазовачких основних школа.

Руководство наше Општине је искористило данашњу посету да се, и овог пута, на терену увери у актуелне услове у којима школе функционишу и у којима ради наставно особље. Стварање још бољих услова у школама је приоритет старопазовачке локалне самоуправе, а у прилог томе стоји и чињеница да је у протеклих неколико година решено доста кључних проблема, који су ометали рад школа годинама уназад.

Фотографије:

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије