• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-iz-srema-stigli-bezicni-uredjaji-nova-panik-zvona-donacija-centrima-za-socijalni-radУнапређење услова за обављање свакодневних дужности Центара за социјални рад је само један од задатака које је, као свој приоритет, на себе преузео ресорни министар Зоран Ђорђевић. Како је раније најавио министар Ђорђевић, за ефикаснији и сигурнији рад, како запослених у центрима за социјални рад, тако и за кориснике њихових услуга, међу новим мерама уведена су и „Паник звона“ – што у пракси суштински представља модерно, бежично повезивање службеника у случају опасности.

Због све учесталијих напада и догађаја са трагичним исходима у центрима за социјални рад, који остављају последице на друштво у целини, друштвено – одговорна компанија из Срема, позитивно је одговорила на иницијативу председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића, и за потребе Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, односно за све центре за социјални рад на територији Србије, донирала 140 „Паник звона“.

За залагање и одговорни приступ потребама заједнице, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, од министра Ђорђевића је добио Захвалницу на састанку одржаном у петак, 25. августа, у Клубу народних посланика у Београду. Састанку су присуствовали и сарадници министра Ђорђевића како би што прецизније разменили информације са терена, размотрили изазове и примере из праксе са којима се лично сусрећу директори и радници центара за социјални рад.

„Приликом једног од ранијих сусрета са министром Ђорђевићем, дошао сам на идеју да би управо Општина Стара Пазова могла да, међу бројним компанијама које послују на нашој територији, пронађе ону која ће подржати акције овог министарства, а међу њима и набавку и увођење „Паник звона“ у све центре, како би се подигао ниво сигурности како запослених, тако и корисника њихових услуга. Захваљујући томе што са пазовачким привредницима имамо одличну сарадњу и конуникацију, једна веома успешна компанија из Срема се одмах укључила и финансирала куповину 140 модерних бежичних уређаја, који ће сви центри за социјални рад добити потпуно бесплатно, без било каквих трошкова одржавања“, истакао је на састанку Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине, а потом поделио уређаје присутним руководиоцима центара.

Помоћу ових модерних бежичних уређаја, полиција ће у најкраћем могућем року бити обавештена о евентуалним нападима у центрима за социјални рад, што ће утицати на већу безбедност жена и деце, али и свих запослених у центрима. Притиском на тастер, социјални радник директно шаље сигнал, који у најкраћем року алармира најближу полицијску станицу.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије