• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-podrska-opstine-stara-pazova-studentima-obezbedjen-deo-sredstava-za-regresiranje-prevozaНа територији општине Стара Пазова живи велики број студената, који се школују на факултетима широм Србије, претежно у Београду и Новом Саду. Општина Стара Пазова је овогодишњим буџетом наменила 6.750.000 за ове потребе, али за додатна средства аплицира и код надлежних ресорних институција, како би студентима помогла у плаћању трошкова превоза и на тај начин олакшала кућни буџет њихових породица. Конкуришући на овогодишњем јавном позиву Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Општина Стара Пазова је за ове намене обезбедила преко 600.000 динара за период: јануар - јун 2017. године.

У згради Покрајинске владе у Новом Саду данас су свечано потписани Уговори и решења о додели новчаних средстава за регресирање превоза студената у АП Војводини у међуградском, односно међумесном саобраћају за текућу годину, а покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уговор за нашу општину, уручио је заменику председника Општине Стара Пазова, господину Милану Беари.

„Марљив рад и труд студената са територије наше општине, у складу са нашим могућностима, увек покушавамо да на неки начин помогнемо. Како би олакшали кућни буџет породица студената који свакодневно путују до факултета, увели смо праксу регресирања њиховог превоза. Задатак нас, на руководећим позицијама, у Општини Стара Пазова је да се залажемо за њен континуирани развој и просперитет, што и чинимо, управо како би наши студенти, по завршетку студија имали где да се запосле и да покажу стечена знања. Наш скроман допринос у виду новчане помоћи за превоз, само је доказ да их бодримо на њиховом путу усавршавања“, истакао је Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

Секретаријат је почетком ове године расписао Јавни конкурс за регресирање превоза студената, на који се јавило 33 од укупно 45 општина/градова у АП Војводини, а за реализацију конкурса, Секретаријат је издвојио 20 милиона динара.

Средства добијена путем овог конкурса биће искориштена и прослеђена за 139 студената који су изабрани на Јавном позиву за регресирање трошкова превоза студената у међумесном саобраћају Општине Стара Пазова у новембру 2016. године. Подсећамо да су право на конкурисање за средства имали студенти који су испуњавали следеће критеријуме:

1. Имају пребивалиште на подручју општине Стара Пазова
2. Свакодневно путују на међумесној релацији од места становања до установе високог образовања (нису корисници услуге смештаја у студентским центрима)
3. Школују се на терет буџета
4. Први пут уписују годину студија
5. Нису корисници студентских стипендија и кредита од надлежних министарстава, Владе Републике Србије, надлежних покрајинских органа управе, Владе АП Војводине, локалних самоуправа, Републичког фонда за развој научног и уметничког подмлатка, Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду и других институција, фондова и фондација.

Поред новчане помоћи за превоз студената, Општина Стара Пазова сваке године учествује и у покрићу дела трошкова превоза ученика средњих школа, који свакодневно путују до својих средњих школа у Београд или Земун.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије