• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna najava takmicenja pazljivkova smotra u opstini stara pazovaДесетог фебруара у свим основним школама и предшколским установама ђаци старопазовачке општине су учествовали на школском такмичењу, чиме је отпочела смотра. Такмичење је обухватило 597 ђака првог разреда, 643 ђака других разреда као и 635 предшколаца, од чега је већина ученика радила тестове.

Након прегледа тестова од стране Агенције за безбедност саобраћаја и формирања екипа (сваку школу ће чинити тим првог разреда са 3+1 члана и тим другог разреда 3+1), док ће предшколске установе такође чинити по 4 члана тима, 3 у сталном стаставу и један резервни. Пропозиције такмичења су такве да по један првопласирани тим иде даље у регионално такмичење, што значи да ће три екипе из сваке старосне категорије представљати општину Стара Пазова у даљем нивоу такмичења.

Са главним циљем да се повећа безбедност најмлађих суграђана у саобраћају и да се кроз игру они упознају са главним саобраћајним прописима и тиме одговорно понашају као учесници у саобраћају, ове године општина Стара Пазова је узела учешће у реализацији овог пројекта где ће заједно са 50ак локалних самоуправа из целе Србије организовати наредни ниво такмичења.

У циљу организације општинске смотре 09. марта 2022. године одржана је у Старој Пазови обука за течничку подршку и за модератора такмичења које ће имати свака локална самоуправа учесница. На обуци су присуствовале колеге из општине Сремски Карловци, града Шапца, општине Бач, општине Жабаљ и општине Бачки Петровац уз присуство колега из Агенције за безбедност саобраћаја.

Општинска смотра ће се одржати 23. марта у Основној школи Симеон Араницки у Старој Пазови када ће бити организована два полуфинална такмичења за ученике првих и других разреда обзиром да учествује 9 екипа из 9 основних школа, док ће сутрадан, 24. марта бити финално такмичење предшколаца и по две најбоље школе (по једна победница сваког полуфинала) у узрасту први разред и по две најбоље школе у узрасту други разред.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије