• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

4. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова - Саопштење за јавностДана 31. јануара 2014. године у Старој Пазови је одржана 4. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова. Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 15,30 часова.

Седници су поред чланова СЕС-а присуствовали и њихови заменици, представник месне заједница Војка Љубан Скопљак и месне заједница Нова Пазова Србислав Кнежевић, директор ,,Гас-Феромонта,, Милан Гавран, председник Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије Бошко Совиљ, представник Еколошког покрета ,,Еко-сан,, Стара Пазова Мирјана Домоњи и представници медија РТВ Стара Пазова, Пазовачка ревија, Сремских новина и Хлас луду, а представник Пазовачког огледала је оправдао свој изостанак.

На седници је усвојен Записник са претходне седнице, донета Одлука о разрешењу Наташа Јефтић члан Савета испред локалне самоуправе и именовање Милица Брадоњић за члана Савета, а на основу Решења Општинског већа општине Стара Пазова.

Вођена је расправа покренута од стране социјалног партнера Савеза самосталног синдиката општине о питању квалитета испорученог гаса потрошачима на подручју општине од стране локалног снабдевача ,,Гас-Феромонта,, начину формирања цена за утрошени гас и питања могућности плаћања утрошка гаса на рате.

Директор ,,Гас-Феромонта,, Милан Гавран искључио је могућност плаћања гаса на рате и истакао да се у случају кашњења у плаћању за утрошени гас обрачунава законска затезана камата. Социјално-економски Савет је на темељу излагања представника снабдевача закључио да проблем енергетског квалитета гаса може бити само у Извештају који ,,Србија-гас,, доставља локалном снабдевачу, на основу Анализа урађених на месту испоруке.

Разматрано је питање ангажовања привредника регистрованих на подручју општине приликом доласка нових инвеститора,на изградњи нових капацитета и запошљавање незапослених лица са подручја општине. Савет је препоручио да модел како то урадити, сачини и предложи Клуб привредника и Унија послодаваца општине Стара Пазова.

Усвојен је предлог Акционог Плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно у 2014 години, који је сачинила Радна група СЕС-а.

Донета је Одлука о склапању Уговора о пружању књиговодствених услуга СЕС-а за 2014. годину,са Агенцијом која је тај посао за Савет обављала и у 2013. години.

У складу а Пословником о раду Савета, разрешени су дужности Раде Ерцег, досадашњи председавајући Социјално-економског Савета, члан Савета испред Савеза самостаних синдиката општине Стара Пазова и Марина Љубинковић заменик председавајућег, члан Савета испред локалне самоуправе општине Стара Пазова, који су обављали наведене дужности у протеклом мандатном периоду у 2013. години, а именовани су Марина Љубинковић, за председавајућег Социјално-економског Савета, члан Савета испред Локалне самоуправе општине Стара Пазова и Јово Бијелић, за заменика председавајућег Социјално-економског Савета, члан Савета испред Уније Послодаваца Србије – Послодавци Старе Пазове, за мандатни период за 2014.годину.

Разматрано је питање готово двомесечног кашњења исплата путних трошкова за предшколске установе, школе,установе културе и упућен је апел општинској управи општине Стара Пазова да поштује потписане колективне уговоре и рокове за исплату.

Све Иницијативе, Препоруке и Одлуке Савет је усвојио консензусом представника свих социјалних партнера, уз претходно усаглашавања ставова и проналажење оптималних решења по свакој од Тема. Седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова завршена је у 18,20 сати.

СЕКРЕТАР САВЕТА:
Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА:
Марина Љубинковић с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије