• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

grb-thumbПравилник о субвенцијама у сточарству измењен је од 9. јуна 2015. године. Промењен је рок достављања потребне документације Управи за аграрна плаћања који је сад исти за све врсте стоке.

До 31. децембра 2015. године морају се предати захтеви за сву стоку (јунад, свиње, јагњад и јарад), која је предата кланици током 2015. године јер у супротном предаја документације издате у 2015. години од стране кланица неће бити прихваћена током 2016. године.

По новом правилнику Министарства сва грла (јунад, свиње, јагњад и јарад) морају бити предата прво кланици те се након тога са потребном документацијом са кланице долази у ПСС ``Сремска Митровица`` и подноси захтев.

Потребна документација за тов јунади, свиња и јагњади за 2015.годину:

  • 1. Захтев за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, свиња и јагњади. ( Захтев се попуњава са стручним сарадником из ПСССМ )
  • 2. Уз захтев за подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради за грла предата кланици подноси се пријемница за откупљена грла оверена од стране кланице и надлежног ветеринарског инспектора
  • 3. Уз захтев за подстицаје у сточарству за тов свиња, тов јагњади и тов јаради за грла предата кланици подноси се и копија уверења о здравственом стању животиња, оверена од стране надлежног ветеринарског инспектора.

Пољопривредна стручна служба ``Сремска Митровица``од 2012. године врши преглед, попуњаванје и предају документације за подстицајна средства за тов јунади, свиња и јагњади.

Само у 2014. години ПСС ``Сремска Митровица`` је Управи за аграрна плаћања доставила 2.500 захтева за тов од којих су сви успешно реализовани.

И ове 2015. године смо наставили са истим радом у овом делу стручне помоћи произвођачима са територије општине Сремска Митровица, Шид, Пећинци и Стара Пазова. До децембра месеца произвођачи су у ПСС ``Сремска Митровица`` предали близу 1700 захтева од којих је 80% већ исплаћено од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

У просторијама ПСС ``Сремска Митровица`` захтев можете поднети сваког понедељка као и задњег дана календарске године, док ће стручни кадар службе посетити општину Стара Пазова 17. и 29. децембра где ће те такоће моћи предати документацију и тако стећи први услов за добијање средстава.

Контакт за све додатне информације:
Милан Милић, на број 064/85-89-636
Лале Андоновић, на број 064/85-89-600

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије