• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

grb thumbНа основу члана 47. и 48. Закона о националним саветима националних мањина ("Службени гласник Републике Србије" број 72/09, 20/ 14-Одлука УС, 55/ 14 и 47/ 18) члана 7. Правилника о начину вођења посебног бирачког списка националне мањине ("Службени гласник Реnублике Србије", бр. 61/18) а у вези Одлуке о расписивању избора за чланове националних савета националних мањина ("Службени гласник Републике Србије" број 100/2022) расписаних за 13.11.2022 године, Општинска управа општине Стара Пазова објављује Обавештење о увиду у посебан бирачки списак.

Одлуком о расписивању избора за чланове националних савета националних мањина, избори су расписани за 13. новембар 2022. године.

Општинска управа општине Стара Пазова, као орган надлежан за ажурирање посебног бирачког списка за подручје општине Стара Пазова, излаже на увид посебан бирачки списак за подручје општине Стара Пазова.

Посебан бирачки списак је изложен у згради општине Стара Пазова, у улици Светосавска 11 канцеларија број 47, други спрат. Увид у посебан бирачки списак и промене у посебном бирачком списку грађани могу вршити, сваког радног дана у времену од 08.00 до 15.00 часова почев од 06.09.2022. године до закључења бирачког списка 28.10.2022. године.

Увид у Посебан бирачки списак, у складу са Законом који уређује заштиту података о личности, може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/ уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарског броја личне карте.

Захтев за упис или брисање из бирачког списка, измену, исправку или допуну података у посебном бирачком списку, грађанин може поднети сваког радног дана до 28.10.2022 године у 24.00 часа, када орган надлежан за вођење Посебног бирачког списка доноси решење о закључењу бирачког списка.

Након закључења Посебног бирачког списка 28.10.2022. године грађани захтеве за упис и промену/исправку података подносе Министарству државне управе и локалне самоуправе, преко Општинске управе, најкасније 72 часа пре дана одржавања избора, односно закључно са 09.11.2022. године до 24.00 часа.

У поступку вршења увида у бирачки списак лица овлашћена за ажурирање бирачког списка, дужна су да поступају у складу са Законом о заштити података о личности.

Преузмите документа:

Обавештење

Обавештење - словачки језик

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије