• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Најсвежије информације из Штаба за ванредне ситуацијеСтање потпуне приправности на свим критичним тачкама где су у току припреме за одбрану од поплава је и даље на снази. На Републичком штабу за ванредне ситуације данас око 13:00 часова је потврђено да ће до среде Савом проћи још један поплавни талас и да треба да учинити све да се припреми за његов долазак. На седници је речено да је код Шапца ниво Саве сада 660 центиметара, што је за метар више од историјског максимума, а да се може ефикасно бранити до нивоа од 680 центиметара.

Прецизирано је да је угроженима од поплава у наредним данима најпотребнија вода за пиће, храна, укључујући храну за бебе, лекови, средства за хигијену, одећа, а од медикамената су најпотребнији лекови за крвни притисак, болести срца, дијабетес, астму, сирупи и антибиотици за децу, као и дезинфекциона средства.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ СТАРА ПАЗОВА је у приправности и координаира све неопходне активности за санације у свим насељима Општине, као и припремама за могући долазак евакуисаних грађана из Сремске Митровице, али и сакупљања помоћи у храни, средствима за хигијену, лековима и сл.

ДОБРОВОЉЦИ (сви Пазовчани) КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ИДУ У ПОМОЋ УГРОЖЕНИМ ГРАДОВИМА

Тренутно (данас поподне) није неопходна помоћ за одлазак у најугроженије градове и насеља, али се моле сви грађани, који се стављају на располагање и који желе да помогну, да се јаве Контакт центру Општине Стара Пазова на телефон 022/311-999. Дежурни радници Општине ће узети контакт податке грађана како би сви при јављени најбржим и наj ефикаснијим путем могли бити информисани - КАДА И ГДЕ ЈЕ ПОМОЋ НЕОПХОДНА, КАДА И КАКО СЕ КРЕЋЕ НА ЛОКАЦИЈУ – ово је најпоузданији начин информисања преко Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова који ове активности координира директно преко Штабова из угрожених градова.

ПРИХВАТ ГРАЂАНА

Веома је похвално брзо реаговање и изузетно солидарно понашање наших грађана, који су максимално позитивно реаговали на апеле локалне самоуправе и Општинског Штаба за ванредне ситуације. Важно је истаћи да је захваљујући томе и раду свих одговорних служби у старопазовачкој Општини све спремно за прихват евакуисаних суграђана, али да ЗА САДА НИЈЕ МОГУЋЕ ПРЕДВИДЕТИ КАДА ЋЕ И ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОТРЕБЕ за смештај. Заједнички смо обезбедили смештајни капацитет за око 500 особа.

Понашање водостаја реке Саве и других река се лако може изменити од овог момента па надаље тј. наредних неколико дана. Стога молимо грађане да сви останемо у приправности у случа ју да буде неопходно да се сви што је брже могуће организујемо око помоћи.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ (локације и шта је неопходно)

У протекла два дана бројни Пазовчани непрестано доносе помоћ за суграђане, који су доживели трагедију изазвану поплавама. Акцији локалне самоуправе и надлежних служби прикључиле су се и Културно-уметничка друштва која су великом брзином проширила иницијативу на грађане.

У случају да не буде доласка евакуисаних грађана за које је превасходно прикупљана помоћ, Општински штаб ће у координацији са Окружним штабом утврдити где је најхитније потребно послати сакупљену помоћ.

Помоћ (осим одеће које има довољно) се сакупља у:

  • Просторијама Црвеног крста у Старој и Новој Пазови (од 8:00 до 20:00 часова)
  • Просторијама Црвеног крста у насељима (од 10:00 до 18:00 часова)
  • КУД „Бранко Радићевић“, Соколски дом, улица Краља Петра 7 (данас од 9:00 до 15:00 часова)
  • ОШ „Херој Јанко Чмелик“, улица Карађоршева 2, у школској сали (24 сата дневно дежурства)
  • ОШ „Симеон Араницки“, улица Бошка бухе бб (од 10:00 до 14:00 часова)
  • ПУ „Полетарац“, улица Владимира Хурбана 13 (од 10:00 до 14:00 часова)

РАДНО ВРЕМЕ У ШКОЛАМА НАРЕДНИХ ДАНА

С обзиром на налог, који је издало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије за сутра ће свака локална смоуправа, сходно стању на терену, самостално одлучивати о раду школа.

За све школе на територији старопазовачке Општине, коначне информације о томе да ли ће сутра бити наставе у основним и средњим школама, очекују се званични одговор из локалне самоуправе у току дана.

Информација ће, по хитном поступку, бити достављена свим управама школа и локалним медијима, најкасније након заказане седнице Општинског Штаба у 19:00 часова вечерас.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије