• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna 16 uspesnih godina regionalnog sajma privredeОвогодишњи, 16. по реду Регионални сајам привреде одржан је последња два радна дана у септембру месецу, а као и сваке године, посетиоци су могли да обиђу штандове више од стотину излагача разних привредних грана, али и да присуствују презентацијама и излагањима еминентних стручњака из економије. Сајам је свечано отворен у четвртак, 28. септембра од стране заменика покрајинског секретара за регионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивоја Парошког, који је истакао да држава и покрајина издвајају значајна средства за подстицај привреде.

„Стара Пазова као једна од општина која је међу првима препознала значај развоја индустријских зона и привреде уопште, данас има четири индустријске зоне на око 1600 хектара, више од хиљаду предузећа, 3000 предузетника и више од 4000 пољопривредних газдинстава“, рекао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом свечаног отварања и нагласио да ће локална самоуправа и убудуће у сарадњи са Регионалном привредном комором Србије издвајати средства за одржавање ове јако битне привредне манифестације, на којој се стичу нове пословне сарадње, шири се пословање кроз бесплатну рекламу свих учесника.

Домаћин овогодишњег сајма је домаћа шпедитерска компанија „Трансфера“, чији је финансијски директор, Владимир Поповић медијима објаснио шта је њихову компанију привукло да своје пословање пребаце на територију наше општине где су изградили и велики дистрибутивни центар: „Видели сте и сами када сте долазили, колико је путна инфраструктура развијена овде и колико се води рачуна да све саобраћајнице буду квалитетне, како на добробит привредника, тако и грађана. Управо све наведено је превагнуло у корист ове општине, када смо ми разматрали локацију за премештање и проширење наших капацитета.“ Предраг Мујкић, директор Регионалне привредне коморе је истакао да и поред светске економске кризе, привреда и економија не смеју да стану. Додао је да Сајам сваке године броји више посетилаца и излагача, што говори о његовом значају.

Другог дана Сајма одржан је и сајам запошљавања као пратећи програм. Преко 30 компанија понудило је 650 радних места. На позив Националне службе за запошљавање одазвало се преко 600 особа, али и они који желе да промене посао. У Националној служби за запошљавање Сремска Митровица кажу да су у последње време више послодавци заинтересовани за учешће на сајмовима запошљавања који представљају одличну прилику да се послодавци и радници непосредно упознају и сви се надају да ће након овог сајма добити тражен посао, односно раднике. Према њиховој евиденцији, на територији наше општине има свега 880 незапослених грађана.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије