• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna izmena zakona o izbeglicama korisnicima sirp programa donosi mogucnost otkupa stanovaПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, заменица председника општине, Марина Савић и директор ЈП Општинска стамбена агенција, Владимир Јовановић, одржали су састанак у просторијама Општинске управе општине Стара Пазова у петак, 04. фебруара, а поводом раније одржаног састанка представника свих локалних самоуправа у којима се реализују Хабитат програми (Ваљево, Краљево, Чачак, Ниш, Крагујевац, Стара Пазова и Панчево), који је одржан у Председништву Србије, чија је тема била решавање проблема избеглих и расељених лица корисника станова из СИРП програма, током измена Закона о избеглицама, који треба да се нађе у скупштинској процедури.

На састанку у Председништву Србије, на којем су присуствовали и представници избеглих и расељених лица, сви присутни су се усагласили око коначне верзије предлога Закона о избеглицама, који даје могућност да након много година становања и коришћења, корисници станова из поменутог програма, исте могу да откупе.

Председник Радиновић је оценио да је предлог измене Закона о избеглицама веома конструктиван и на обострано задовољство и јединица локалне самоуправе и избеглих и расељених лица, јер ће њихов статус бити коначно решен. Општина Стара Пазова је једна од 7 градова и општина у Србији у којима је спроведен СИРП програм који је финансирала Влада Републике Италије у периоду од 2005. до 2008. године.

Овим програмом је 2008. године завршена изградња 76 станова у Новим Бановцима, у насељу Бановци-Дунав, након чега је спроведен конкурс за доделу станова у закуп - 60 за избеглице и 16 за домаће становништво. Исте године се 76 породица уселило у станове укупне нето површине 3.062,34 м2. Општинска стамбена агенција, по одлуци СО Стара Пазова, управља становима, врши расписивање конкурса сваке три године, попуњава упражњене станове, врши наплату станарина, одржава и чисти зграде.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије