• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna ubedljiva vecina glasom potvrdila da na referendumuПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, истакао је задовољство због одзива грађана и резултата гласања на територији општине Стара Пазова, на јуче одржаном референдуму ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије.

Према подацима Општинске изборне комисије, са 53 бирачка места, од 55.323 грађанина која имају право гласа, на референдум је изашло 18.785 или 33,96% бирачког тела. За промену начина избора судија, председника судова, тужилаца и њихових заменика гласало је 61,77% од укупног броја бирача, односно 11.603 грађана старопазовачке општине, док је против гласало 37,49% бирача, 7.042 грађанина. Према прелиминарним подацима Републичке изборне комисије, грађани Србије су прихватили предлог о изменама Устава у области правосуђа. На основу 97,02 посто обрађених бирачких места, за је гласало 61,84 посто грађана Србије, док је против промена било 37,10 посто.

Захваљујући свим грађанима, који су изашли и гласали „ДА“ за промене, Србија ће имати по први пут независно правосуђе и самостално тужилаштво. Овим променама пракса избора судија и тужилаца се усклађује са европском, на шта смо, као земља кандидат за чланство у Европску унију и били у обавези да регулишемо. Независно правосуђе је један од основних услова за приступање Републике Србије у Европску унију.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије