• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna ministarstvo opstina i kompanija mtu kreiraju novi dualni model u ts stara pazova 1За потребе немачке компаније „МТУ“, једног од највећих авио лидера у свету, у Техничкој школи у Старој Пазови ће, од следеће године, бити отворени нови образовни профили по дуалном моделу: бравар–заваривач и оператер машинске обраде. У циљу доприноса локалној заједници у којој послује и стварања адекватних кадрова ова компанија ће помоћи техничко опремање радионице за наставу, што је и била тема разговора представника Министарства просвете, Општине Стара Пазова, Ваздухопловне академије, Техничке школе и представника компаније „МТУ“.

Поводом овог, за Пазову и регион веома значајног пројекта, Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова је нагласио да је компанија MTU Aero Engines одличан пример компаније, која директно комуницира са локалном заједницом и наступа са великим професионализмом стратешки размишљајући за године које долазе, и затим додао: „Захваљујући компанији „МТУ“, а уз подршку ресорног министарства пазовачка Техничка школа ће врло брзо почети да функционише у складу са новим видовима образовања, ово је од великог значаја за младе људе, који желе да граде своју каријеру и будућност у својој Општини, одмах по завршетку образовања“.

Реинер Бекер, директор МTU Maintanance Serbia: „Са великим задовољством уложићемо 1,5 милиона евра у стручну школу oвде у Старој Пазови. У оквиру ове средње школе укључићемо се у реновирање и опремање радионица, што неће практично допринети само нашој компанији већ и осталим компанијама које су потребне за наше пословање.“

Компанија МТУ је започела своје пословање у Србији пре две године. Користи напредну технологију за коју је потребан стручан кадар те зато улаже у образовање и обуку, како младих тако и старијих. Важно је напоменути да су, у претходном периоду у сарадњи са Министарством образовања, отворени и нови образовни профили у Београду са циљем да ученици добију функционално образовање и да као кадрови буду одмах запошљиви по завршетку школовања.

Габријела Грујић, помоћник министра просвете: „Наши ученици ће имати прилику да уче на најсавременијој опреми. Оног тренутка када заврше своје формално образовање по дуалном моделу реализације наставе, ће бити спремни да одмах уђу у производни процес, једне овако угледне компаније. У овом школском центру у Старој Пазови који опрема компанија „МТУ“, имаћемо могућност да вршимо различите видове обука, где ће се вршити и формално и неформално образовање, а сви заинтересовани у општини Стара Пазова, могу у наредном периоду присуствовати обукама.“

Допринос старопазовачке локалне самоуправе унапређењу школства у протеклом пеиоду такође има велики значај, а пројекат са компанијом МТУ је само један сегмент у коме Општина активно учествује. Поред осталих подразумеваних процедура Општина је за реализацију поменутог посла израдила и пројекат за реконструкцију радионице Техничке школе, која почиње ускоро, а у најави је и велика инвестиција изградње нове школе намењене образовању стручних кадрова за привреду у општини Стара Пазова.

Доласком компаније „МТУ“, отварају се врата и свим другим партнерским компанијама, што ће допринети још већем развоју привреде, како у старопазовачкој Општини тако и у региону.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије