• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

krizni stab uzi sastav 1 sednica 2020Данас је у згради општине Стара Пазова одржана седница ужег састава општинског штаба за ванредне ситуације. Као и на претходној седници извршен је пресек стања, који се односи на ситуцију у којој се налази наша земља, Општина Стара Пазова и њено грађанство и настављени даљи договори око спровођења активности које одређује и препоручује Републички штаб за ванредне ситуације.

Штаб је потврдио закључке о примени свих наложених мера које је републичка Влада увела по питању ванредног стања. Чланови штаба су још једном упутили званични апел грађанима: угроженим групама, односно хроничним болесницима и особама старијим од 65 година, да остану код куће. С тим у вези, Општина већ други дан заредом организује и координира активности на терену, у оквиру којих овлашћена млађа лица, по потреби и пријавама грађана из угрожених категорија, одлазе на кућне адресе како би пружили помоћ лицима која се обраћају за помоћ Општини и Штабу за ванредне ситуације.

Велика подршка у помоћи, која се пружа грађанима током ванредног стања је и од стране старопазовачког Дома здравља „Ј.Ј. Змај“, Центра за социјални рад и Црвеног крста у Старој Пазови, као и Јавних предузећа у нашој Општини.

Из ЈП Чистоћа Стара Пазова упућено је важно обавештење да ће се у време трајања епидемије сахране обављати редовно, али се апелује на грађане да сахранама присуствује само најближа родбина и да се у простор капеле не улази пуно људи већ да се окупе испред пре погребне поворке. Шалтери за наплату рачуна неће радити, док ће се се погребне услуге наплаћивати директно у надлежној служби. Препорука је да се користи електронски начин плаћања.

Смеће ће се редовно односити, али док траје ванредно стање пијаце неће радити.

Из Дома здравља „Ј.Ј. Змај“ су још једном апеловали на пацијенте да без преке потребе не одлазе до амбуланти а на сваку недоумицу и консултације у вези са корона вирусом или било којом болешћу у условима проглашене епидемије могу да се јаве на телефоне 064/809-20-10 и 064/809-29-39. О амбулантама за прихват пацијената који су фебрилни и који имају респираторне здравствене тегобе Дом здравља је објавио засебно обавештење на свом сајту www.dzspazova.rs, а о чему се такође можете распитасти и путем телефона 022/310 284 или 064/763 493.

Кризни штаб Општине Стара Пазова ће и наредних дана објављивати нове, важне информације за грађанство по питању ванредног стања и актуелне епидемије вирусом КОВИД-19.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије