• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

krizni stab 1 sednica 2020На основу члана 41. а у вези члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл.гласник РС“87/2018), Општински Штаб за ванредне ситуације на седници одржаној дана 16. марта 2020. године доноси следећи Закључак.

Члан 1.

1. Наређује се начелнику Општинске управе општине Стара Пазова да организује рад запослених у Општинској управи општине Стара Пазова за време трајања ванредне ситуације на територији општине Стара Пазова.

2. Наређује се начелнику Општинске управе општине Стара Пазова да обезбеди довољну количину дезинфекционих средстава, средстава за хигијену и да преко својих службеника врши редовно дезинфиковање просторија и објеката управе те да обезбеди постављење сунђера натопљених дезинфекционим средствима на сваком улазу у зграду Општинске управе.

3. Наређује се начелнику Општинске управе да у организационим јединицама управе у којима због природе посла долази већи број људи, организује рад и остваривање права грађана сходно препорукама Министарства здравља.

4. Наређује се Одељењу за инспекцијске послове и комуналне делатности Општинске управе општине Стара Пазова да редовно контролишу спровођење препорука, наредби Владе Републике Србије, Министарства здравља и других надлежних министастава и закључака штаба за ванредне ситуације посебно у делу рада угоститељских објеката и да о томе обавештава Штаб за ванредне ситуације општине Стара Пазова.

5. Наређује се Одељењу за урбанизам и грађење да организује састанак са свим управницима зграда како би се у свим стамбеним заједницама обезбедило спровођење неопходних мера на спречавању настанка и ширења вируса.

6. Забрањује се рад свим спортским објектима у циљу спречавања настака и ширења вируса COVID-19.

7. Забрањује се рад свих угоститељских објеката на територији општине Стара Пазова, у временском периоду после 20,00 часова.

8. Налаже се свим јавним и комуналним предузећима и установама на територији општине Стара Пазова чији је оснивач општина да обезбеде довољну количину дезинфекционих средстава и средстава за хигијену и да редовно предузимају мере и активности сходно препорукама Владе Републике Србије, Министарства здравља и Дома здравља „Др Ј Јовановић Змај“. С тим у вези потребно је и обезбедити и поставити сунђере натопљене дезинфекционим средствима на улазима као и обезбедити рукохвате на вратима дезинфекционим средствима на одговарајући начин.

9. Налаже се свим директорима јавних комуналних предузећа и установа на територији општине Стара Пазова да организују рад запослених на неопходни минимум и да свим запосленима на ризичним радним местима који долазе у контакт са корисницима услуга обезбеде заштитне маске и рукавице за једнократну употребу.

10. Налаже се повереницима и заменицима повереника цивилне заштите да прате стање на терену и да о потреби достављања лекова хроничним болесницима и пензионерима обавештавају Штаб за ванредне ситуације на телефон Контакт центра број: 022/311-999 у периоду од 08:00 до 16:00 часова или телефон 022/310-170.

11. Налаже се Центру за социјални рад општине Стара Пазова да успостави комуникацију са својим корисницима и да у случају потребе за достављањем лекова хроничним болесницима обавештавају Штаб за ванредне ситуације општине Стара Пазова у периоду од 08:00 до 16:00 часова на телефон: 022/311-999 или телефон: 022/310-170.

12. Налаже се Општинској организацији Црвеног крста на територији општине Стара Пазова да пружи неопходну помоћ Општинском штабу за ванредне ситуације у случају потребе за доставом лекова и основних животних намирница угроженом становништву.

13. Препоручује се републичким установама и инстутуцијама, као и свим привредним субјектима који послују на територији општине Стара Пазова да обезбеде довољну количину дезинфекционих средстава и да редовно предузимају мере и активности сходно препорукама Министарства здравља. С тим у вези потребно је и обезбедити и поставити сунђере натопљене дезинфекционим средствима на улазима као и обезбедити рукохвате на вратима дезинфекционим средствима на одговарајући начин.

14. Препоручује се да Дом здравља „Др Ј Јовановић Змај“ Стара Пазова редовно прати епидемиолошку ситуацију на територији општине Стара Пазова и да све релевантне анализе и информације доставља Општинском штабу за ванредне ситуације.

15. Апелује се на старије суграђане да поштују препоруке Владе Републике Србије које се односе на следеће:
– често прање руку, а нарочито након кувања, коришћења тоалета или доласка у контакт са металним предметима и другим особама, најбоља је и најефикаснија превентивна мера у заштити од вируса.
– уколико имате више од 65 и више година не излатите из стана и куће;
– изузетно је важно да боравите у редовно дезинфикованим, проветреним просторијама са затвореним вратима, избегавајући физички контакт са укућанима и коришћење истих предмета.

16. Апелује се на све грађане да буду сталожени, да не шире панику и да се придржавају савета и препорука Владе Републике Србије, Министарства здравља и других надлежних министарстава.

Члан 2.

Овај Закључак ступа на снагу даном доношења.

Преузмите документ:

Штаб за ванредне ситуације – Закључак са 1. заседања

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије