• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna pazljivkova smotra 25022020 za predskolce i osnovce prvog i drugog razreda u skolama nase opstineУ организацији Агенције за безбедност саобраћаја ове године ће бити организован пројекат "Пажљивкова смотра" у 50 локалних самоуправа на територији Србије, чиме ће бити обухваћено више од 70 000 малишана. Пројекат је осмишљен као вид образовно-забавног карактера где ће деца предшколског и првг и другог разреда кроз такмичење из познавања безбедности саобраћаја савладати основна правила као најмлађи учесници саобраћаја.

Агенција је увидела потребу да се све сфере друштва, почев од родитеља, школа и вртића па до државних институција активирају на овом пољу како бисмо едуковали најмлађе када је безбедност саобраћаја у питању. Вишегодишња искуства и истраживања су показала да се недовољно пажње посвећује овом проблему, те да најмлађи учесници у саобраћају не знају како се на правилан начин крећу тротоаром, како се прелази улица, како се вози бицикл, и слично. Идеја самог пројекта је да се деца узраста од 5-8 година користећи бојанку и књигу Пажљивкова правила савладају основе безбедности саобраћаја, а све кроз забавно едукативни садржај. Маскота пројекта је добро познати малишан Пажљивко, који ће своје знање пренети на млађе другаре.

Овим пројектом ће бити обухваћени све малишани предшколског узраста и првог и другог разреда у школама и вртићима на територији наше општине, односно 1300 основаца и око 650 деце у предшколским установама. Уз подршку локалног Савета за безбедност и управе школских станова, преко 100 просветних радника је укључено у организацију такмичења. Све је замишљено као школско, општинско, регинаонално и републичко такмичење, а за најбоље екипе и менторе обезбеђене су вредне награде. Школско такмичење на територији општине Стара Пазова одржаће се 25. фебруара, док ће датум општинске смотре бити касније заказан.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије