• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-povodom-svetskog-dana-roma-urucila-besplatne-skolske-pribore-ucenicima-romske-nacionalnosti1Приметно је да је, у односу на већи део Републике Србије, општина Стара Пазова далеко испред када је у питању обухват основношколског образовања међу децом ромске националности, који код нас достиже 99 одсто. Такође, из године у годину све је више ученика, који се придружују својим другарима из школских клупа у постизању добрих резултата на такмичењима, због чега и примају општинске награде на великом догађају: „Награђивање најбољих ученика старопазовачких школа“ у августу сваке године.

И ове године, у свим школама у старопазовачкој Општини обележен је Светски дан Рома. То је дан када се са посебном пажњом на часовима или кроз пригодни програм у организацији ученика сви подсећају на ромску културу, традицију, историју, али и проблеме са којима се сусреће ова етничка заједница.

Неколико година уназад за све ђаке основних школа у старопазовачкој Општини постоје посебна награђивања најбољих и највреднијих ученика које, ван редовних програма награда из Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи локална самоуправа.

Ова пракса је највећим делом очувана захваљујући иницијативи председника Општине Ђорђа Радиновића, а што је због специфичности заједнице и актуелних друштвених кретања, пренето и на додатна награђивања и мотивацију ученика ромске националности.

У складу са важним циљем инклузије Рома у заједницу, једна од локалних мера су бесплатни школски прибори, које су бригом руководства локалне самоуправе, и овај пут обезбеђени за свих 220 ученика ромске националности. Прибори су у свим школама уручени у оквиру прославе Светског дана Рома, који је био један од повода.

Празник је посебно обележен и у ОШ "Слободан Савковић" у Старим Бановцима, где су у посети ђацима и школској управи боравили сарадници првог човека старопазовачке Општине: Наташа Мићић, помоћник председника Општине, Жељко Шолаја, начелник општинског Одељења за друштвене делатности и Александар Балиновић, координатор Канцеларије за инклузију Рома.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије