• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-ministarstvo-planira-1-milijarde-dinara-za-putnu-infrastrukturu-u-opstinama-sremskog-okrugaПотпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је јуче у Општини Пећинци састанак са председницима општина из Сремског округа на тему развоја друмске и железничке инфраструктуре.

Овом приликом, први човек старопазовачке Општине Ђорђе Радиновић је изнео релевантне информација о неколико инфраструктурних пројеката, који су већ у процедури локалне самоуправе за спровођење у наредном периоду. У оквиру овог састанка закључено је да би био изузетан допринос да се управо ове инвестиције спроведу у сарадњи са министарством, што ће бити дефинисано у складу са планираном инвестицијом.

“Mи овде имамо општине које се директно налазе у једном великом пројекту, а то је модернизација брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада. Да нема тако добре сарадње Округа тј. општина које се налазе на том делу, ја нисам сигурна да ли би успели да урадимо све у року, а тиче се пре свега експропријације и других активности, које су услов за успех у раду", истакла потпредседница Владе Зорана Михајловић, и затим додала да је на састанку направљена реална динамика реализације пројеката за ову и 2020. годину. “Определићемо додатне 1,3 милијарде динара за реконструкцију путева у Сремском округу. Хвала свим општинама и граду Сремској Митровици на подршци, коју нам пружају за капиталне пројекте, које Министарство води - изградњу брзе пруге Стара Пазова-Нови Сад, као и будућег ауто-пута од Београда до Сарајева, за који очекујемо да у јуну започну радови на деоници Сремска Рача-Кузмин”, додала је између осталог министарка.

Начелник Сремског округа Перица Гаковић је захвалио свим председницима локалних самоуправа овог округа на информацијама о локалној путној инфраструктури, али и детаљима о озакоњењу, издавању грађевинских дозвола, катастру и градњи станова за припаднике служби безбедности.

Састанку су, поред председника Радиновића, присуствовали и градоначелник Сремске Митровице и председници општина Инђија, Шид, Ириг и Рума.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије