• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-sto-godina-od-oslobodjenja-opstine-stara-pazova-secanje-na-zavrsetak-velikog-rataУ знак захвалности за велика дела херојства, својим прецима који су у I Светском рату дали свој живот за ослобођење Општине Стара Пазова и отаџбине Србије, председник ове сремске Општине Ђорђе Радиновић, положио је јуче венац на спомен бисти Краља Петра I испред Соколског дома у центру Старе Пазове.

Полагању венаца, које је одржано у 10:00 часова присуствовали су грађани, поштоваоци и потомци, учесника у Великом рату, а поред представника локалне самоуправе венце су положили и представници 204 Ваздухопловне бригаде Војске Србије.

Свечаност је увеличана и певањем песме „Тамо далеко“ у изведби хора „Звонце“, која је и настала давне 1917. године у прогонству на Крфу као сетна химна српских војника далеко од своје родне груде.

У свом обраћању председник је подсетио присутне на историјски моменат који се одиграо пре тачно 100 година, на јунаштво предака, родољубље и несебичну жртву, чији је плод данашња слобода у којој уживамо као потомци.

Општина Стара Пазова на иницијативу председника Радиновића и Патријаршије Српске православне цркве, седам година у низу, шаље најбоље ученике из старопазовачких школа управо на Крф где током две недеље бораве на едукативном кампу, а у циљу неговања традиције, али и сећања на историјски подвиг војске, која је прославила нашу земљу и наш народ и заувек задивила укупну светску јавност тог времена.

Као знак захвалности прецима, сва постојећа спомен обележја на Крфу су до сада обновљена захваљујући Општини и Патријаршији, али и труду деце која активно томе доприносе, а председник је овом приликом најавио да ће пројекат који Општину Стара Пазова везује за острво Крф, у сарадњи са Српском и Грчком православном црквом и управом овог оства, имати свој даљи епилог кроз изградњу адекватног кампа за децу, која на Крф, кроз поменути програм, одлазе сваке године.

Видео прилог:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије