• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-pokretanje-sopstvenog-biznisa-kroz-projekat-istrazi-svoj-biznisСа жељом да се у Војводини смањи број незапослених младих лица, афирмише развој предузетништва и повећа број оних који су покренули сопствени бизнис, осмишљен је и реализован пројекат “Истражи свој бизнис - фаза 2”. Швајцарска агенција за развој и сарадњу је са 25.000 франака подржала пројекат чији је носилац Регионални едукативни центар „Банат“ из Зрењанина, а партнер град Кикинда.

Као једна од седам институција од значаја из јавног сектора, у овај пројекат се укључила и Општина Стара Пазова како би пружила неопходну стручну подршку. Пројекат се реализује на територији три локалне самоуправе у АП Војводини, у Кикинди, Новом Саду и у Општини Стара Пазова, у трајању од 12 месеци са циљем смањења дугорочне незапослености, односно повећања броја запослених младих лица која су имала статус незапослених лица и развоја АП Војводине као напредног друштва заснованог на знању.

Овај пројекат је пружио могућност младим, незапосленим лицима са територије АП Војводине да, кроз адекватне обуке и континуирану менторску подршку, развију своје пословне идеје, унапреде своје вештине и знања и спремни се отисну у предузетничке воде. Преко 90 учесника из све три локалне самоуправе прошло је основну обуку из предузетништва, а након даље селекције и напредне обуке, по четири најбоља полазника из свих општина и градова учесника су након регистрације привредних субјеката добили новчане награде у износу од 2.000 франака и 180.000 динара, као и нефинансијску консултантску подршку пројектних партнера у почетном периоду пословања.

Подршку пројекту „Истражи свој бизнис - фаза 2“ пружили су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Национална служба за запошљавање.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије