• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-stara-pazova-dobar-uzor-drugim-lokalnim-samoupravamaСтручна јавност заступа став да на укупан економски и привредни развој једне земље директно утичу привредне активности на локалу. Један од главних показатеља успешног развоја државе је свакако проценат упослености њеног становништва.

„Потребни радници у производњи!“ ово је најчешћи оглас на који ћете наићи у старопазовачкој општини. Бројне реализоване инвестиције протеклих година довеле су до тога да је стопа незапослености у овој сремској општини далеко испод републичког просека.

Изјава Ђорђа Радиновића, председника општине Стара Пазова: „Чули сте податак да је стопа незапослености смањена за 40%, али много прецизније је када кажемо да је 2012. године било запослено свега 9400 грађана општине Стара Пазова, а да је данас тај број далеко већи, 19000 грађана је у радном односу. То довољно говори колико је наша привреда развијена, колико се развијала и колико је у Старој Пазови предузетнички дух присутан. Још 70-их и 80-их година прошлог века у Општини Стара Пазова је почело да се развија занатство и те занатске радње су полако почеле да прерастају у озбиљна предузећа која и данас послују. У Општини Стара Пазова није тешко радити и развијати бизнис, само треба мало бити посвећен привреди и потребама привредника.“

Највише се траже радници металске струке за конкретне производне задатке. Према најновијим подацима, пад незапослености захватио је целу Србију, изјавио је министар Зоран Ђорђевић, отварајући недавно сајам привреде у Новој Пазови.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, слоцијална и борачка питања Владе Србије: „40% је смањена незапосленост и то јесте био програм Владе РС коју је предводио Александар Вучић, а сада то наставља и премијерка Брнабић. На овај начин Србија постаје видљива на мапи света, постаје видљива и за привреднике у региону, које желимо да привучемо да инвестирају у Србију, јер је то најбољи начин у креирању нових радних места, односно смањењу стопе незапослености. Пред нама је још бољи период, још више инвестиција и ја се надам да ћемо врло брзо доћи до тога да саопштимо резултате да је стопа незапослености испод 10% односно да је једноцифрена.“

У општинској управи напомињу да је сервилност према сваком инвеститору и брзина издавања потребних дозвола кључ успеха за привлачење инвестиција. Управо је председник Србије Александар Вучић отварајуче јуче фабрику у Власотинцу истакао пример Старе Пазове.

Александар Вучић, председник Републике Србије: „Ми смо као држава помогли значајним субвенцијама са 3,2 милиона евра и ја сам поносан на то јер је то допринело већем запошљавању Власотинчана. Помагаћемо и даље, то је нових 100 запослених, а то је велика ствар за Власотинце који и даље има високу стопу незапослености. Мораћемо још више да радимо, јер као што је у Старој Пазови стопа незапослености испод 5%, овде је веома висока и због тога ћемо морати још да се трудимо и радимо како би имали мање сиромашних људи и да би било више наде за будућност.“

Да овај тренд пада незапослености не буде само тренд, већ устаљено стање, потребно је мобилисати све чиниоце у овом процесу, нарочито искуство. Привреда старопазовачке општине је увелико спремна за дуално образовање.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије