• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-iz-pokrajine-7-118-854-dinara-za-prevoz-srednjoskolaca-sa-teritorije-staropazovacke-osptineНакон недавно потписаног Уговора о регресирању трошкова превоза студената са територије општине Стара Пазова, на основу кога је локална самоуправа обезбедила један део, од укупно неопходних средстава на годишњем нивоу, данас је, у циљу подршке младима који се школују, потписан и Уговор о додели средстава за превоз ученика средњих школа, чиме је локална самоуправа обезбедила додатних 7.118.854 динара. Добијена средства за наведену намену, утврђена су Покрајинском скупштинском одлуком о буџету АП Војводине за ову годину и Програмом подршке у образовању ученика и студената.

Уговор је Милану Беари, заменику председника Општине Стара Пазова, након потписивања, уручио Михаљ Њилаш, покрајински секретар у секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

С обзиром да велики број средњошколаца, њих 1.443, који имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова и који су уписали неку од средњих школа у овој школској години, путују до школа, како међумесним, тако и међуградским превозом у Београд и Земун, Општина Стара Пазова, годинама уназад, учествује у обезбеђивању највећег дела трошкова њиховог превоза како би се омогућиле значајне уштеде за породичне кућне буџете грађана.

„У намери да мотивишемо студенте и ученике средњих школа са територије наше Општине да постижу што боље резултате током свог школовања, одлучили смо да максимално покривамо трошкове њиховог свакодневног превоза. Сваке године издвајамо значајна средства, а за ову школску годину, за поменуту намену, испланирали смо око 45 милиона динара. Позитивно је то што у овом подухвату нисмо сами, јер део подршке добијамо од покрајинских и републичких секретаријата и министарстава, на чије конкурсе редовно аплицирамо са уредно попуњеном неопходном документацијом. Са добијеним средствима и средствима које опредељујемо из буџета Општине, директно помажемо средњошколцима и студентима, а пре свега њиховим родитељима да са мање оптерећења школију своју децу. Овога пута, средства су намењена за ученике средњих школа који путују како међумесним, тако и међуградским превозом до својих школа“, изјавио је Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

Добијена средства ће бити усмерена и прослеђена на име трошкова превоза ученика средњих школа, који су изабрани на прошлогодишњем другом јавном конкурсу за регресирање трошкова превоза ученика и студената за школску 2016/2017. годину. Право на регресирање трошкова превоза по овом конкурсу се остварује на следећи начин:

  • 80% регресираног превоза остварују ученици који похађају средње школе на територији општине Стара Пазова
  • 40% регресираног превоза остварују ученици који похађају средње школе у другим општинама
  • 40% регресираног превоза остварују студенти од места пребивалишта односно боравишта до места у ком се налази високошколска установа

Потписивању уговора у холу зграде Покрајинске владе присуствовао је и господин Игор Мировић, председник Покрајинске владе, а средства по конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у укупном износу од 183 милиона динара је добило 45 локалних самоуправа у Војводини.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије