• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-nastavljeni-radovi-na-izgradnji-kruzne-raskrsnice-u-vojki-centar-polako-dobija-novi-moderan-izgledЛедени талас са веома ниским температурама, који је током јануара захватио нашу земљу, на кратко је прекинуо радове на реконструцији центра Војке и изградњу кружне раскрснице. Са стабилизацијом временских услова стартовале су и машине и људство, те су настављени радови на инвестицији вредној око 60 милиона динара, коју заједнички финансирају Општина Стара Пазова и Министарство привреде.

Како би се уверио у квалитет и ток радова и Војки, поред стручног надзора, радове на недељном нивоу обилази и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Један од редовних обилазака радова је и јучерашњи (четвртак, 9. фебруар), када је заједно са својим сарадницима и председником МЗ Војка председник био на градилишту у Војки. Ову прилику председник је искористио и да се сусретне са грађанима и разговара о тренутној етапи реконструкције центра места и другим актуелним потребама мештана.

Тренутно се ради на изградњи и постављању нових ивичњака и проширењу простора где ће се налазити нова кружна раскрсница. Изграђени су канали за одвођење атмосферских вода и нове, шире пешачке стазе. Припремни радови на самој раскрсници, односно измештање електричних, водоводних, канализационих и гасних инсталација су завршени, а постављене су нове инсталације за јавну расвету. После завршетка грубих радова, у центру ће бити постављени и пратећи мобилијари модерног изгледа.

„Разлог за застој радова на изградњи и реконструкцији центра Војке током јануара, биле су веома ниске температуре, које су се спуштале и до 20 степени испод нуле. Најбитније је да су сада радови настављени по планираној динамици и редоследу који налаже Пројекат. Електродистрибуција ће у понедељак наставити да уклања старе стубове са инсталацијама, како би извођач радова могао да приводи крају изградњу. У зависности од временских услова, завршетак радова очекујемо за око месец дана. Како и сами можемо да видимо, већ се назиру контуре нове раскрснице, на којој ће све бити урађено квалитетно. Ове године у Војки планирамо и да обновимо фасаде објеката: школе, цркве и Дома културе, како би се употпунио модеран изглед центра насеља. Посебно морам нагласити и да ће, након завршетка радова, бити санирана сва оштећења у споредним улицама која су настала током преусмеравања саобраћаја јер знамо да је то грађанима веома важно“, истакао је након обиласка радова, први човек старопазовачке Општине, Ђорђе Радиновић.

По савременим стандардима градње, у Општини Стара Пазова, су претходних пар година изграђени и реконструисани центри Нове Пазове, Нових и Старих Бановаца, а ускоро ће и центар Војке добити свој нови, модеран изглед.

План руководства локалне самоуправе је да се, несмањеним темпом, настави са редовним улагањем у инфраструктуру, како би сва насеља на територији Општине добила што функционалнији изглед по тренутно најсавременијим стандардима, а све у циљу бољег и квалитетнијег живота грађана свих места старопазовачке Општине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије