• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

На иницијативу бившег помоћника директора покрајинске Дирекције за робне резерве и садашњег директора Дирекције за изградњу општне Јована Тишме, у Старој и Новој Пазови подељени су пакети хуманитарне помоћи за најугроженије категорије становништва. Председник општине Стара Пазова Горан Јовић истакао је добру сарадњу са покрајинским органима, док је Ана Томанова Маканова, потпредседница покрајинске Владе нагласила да Влада води рачуна о свим категоријама становништва за 450 социјално-угрожених грађана, корисника Народне кухиње у старопазовачкој општини покрајинска Влада из најновијег пакета мера за помоћ социјално-угроженим становницима Покрајне, обезбедила је 450 хуманитарних пакета у вредности од милион и четристо хиљада динара.

У Новој и Старој Пазови најугроженијим грађанима су пакети уручени а у наредним данма биће подељени и у осталим местима општине. Ови пакети (садрже 12 кг прехрамбених артикала и 6 кг хемијских средстава за домаћинство). Том приликом потпредседница покрајинске Владе Ана Томан Макан је истакла да покрајинска Влада подједнако води рачуна о свим категоријама становништва и да је најновијом одлуком определила 37 милиона динара за социјално угрожене. Она је подсетила да је у претходне две године за разне видове социјалне помоћи угроженим у Војводини, Влада издвојила преко 380 милиона динара и додала да "ово није краткорочан потез тренутно урађен, већ дугорочна политика Владе". Верујем да ћемо и у будуће водити рачуна о свим категоријама угрожених грађана рекла је Ана Томанова Маканова истакавши да се у Покрајни помоћ дистрибуира у сарадњи са локалним самоуправама народним кухињама, а где их нема на друге начине, подсредством Секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију, где важну улогу има Дирекција за робне резерве Покрајне, као и Црвени крст. Председник општине Горан Јовић је истакао добру сарадњу старопазовачке општине са покрајинским органима, било да је реч о капиталним пројектима или о подршци социјално-угроженим грађанима. Иако старопазовачка општина важи за средину с развијеном привредом, не треба заборавити да нас је задесио најјачи талас миграција становништва деведесетих, рекао је председник Јовић и додао да су и транзициони процеси допринели да у овој средини има доста социјално угрожених људи. Знамо сви да су тешка времена и да има много оних којима је овакава помоћ потребна и ми ћемо се трудити да, средстава и оваквих акција у наредном периоду буде све више рекао је председник општине. Подели хуманитарних пакета у Новој и Старој Пазови, поред представника општинског Црвеног крста, присуствовали су и Тома Јошан директор покрајинске Дирекције за робне резерве, Мухарем Халиловић помоћник покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију и Јован Тишма бивши помоћник директора Дирекције за робне резерве и садашњи директор Дирекције за изградњу на чију је иницијативу ова помоћ и обезбеђена.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије