• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Ја подржавам аматере јер сам и сама тако почела. Поздрављам вас, драги пријатељи, и хвала што подржавате уметност која живот значи да преживи, у не баш лаким временима. Хвала и вама, ентузијастима, који сте допринели да се вечерас овде окупимо и дружимо. Уметност има моћ да уздигне живот и да му да универзално значај. Зато је важно да буде жива, да може да светли у тами која прети да прекрије наше животе и да сакрије љубав, лепоту и доброту.

Љубав је најважнија у животу јер има моћ да повеже људе и живот нам учини лепшим, а аматери својом љубављу помажу да наша позоришна уметност живи неколико живота. Будите поносни што сте аматери. Мени глума испуњава живот до краја да с напором воље и срца будем оно што мислим да јесам – глумица - истакла је Ружица Сокић, доајен српског глумишта, отварајући у Старој Пазови 49. Сусрет аматерских позоришних друштава Војводине, на којем ће бити изведено 8 најбољих представа из целе покрајине, а поздрављена је френетичним аплаузом пазовачке публике. Учесницима фестивала и публици обратили су се и Милан Мићић, помоћник секретара за културу и информисање АП Војводине који је поздравио позоришне дружине које широм Војводине негују позоришну културу и традицију нагласивши да ће Стара Пазова још дуго бити диомаћин ових сусрета јер има дугу позоришну традицију, има публику и велику подршку општине. Председник општине Стара Пазова Горан Јовић је поздрављајући госте и суграђане истакао да није увек лако обезбедити новац за културу, али улагање у културу није трошак већ инвестиција у будућност па ће зато ова општина и даље инвестирати у своју будућност. Прве вечери Сусрета пред публику и жири у саставу редитељ Саша Латиновић из Београда, глумица Весна Ждрња и драматург Милош Јаковљевић из Новог Сада, изашао је ансмабл Драмског студија "мр Мирко Таталовић Ћира" и Културно-пословног центра из Нове Пазове са представом "Лер" Маје Пелевић у режији Милана Ковачевића, глумаца СНП из Новог Сада, а друго вече је било у знаку Камерне сцене "Мика Антић" из Сенте и представе "Дон Жуан се враћа из рата" у режији Барнка Вучетића. До краја фестивала наступиће још ансамбл Позоришта ВХВ, Центра за културу и СКУД "Јанко Чмелик" из Старе Пазове са драмом "Крчма на главном друму" А.П.Чехова у режији Мирослава Бенке, Културни центар Кула са Стеријином "Злом женом" у режији Драгана Остојића, Позориште "Стеван Сремац" из Црвенке са "Женским оркестром" Жана Ануја у режији Милана Белегишанина, АП из Ковина са представом "Инстант сексуално васпитање" у режији Јована Грујића, а по први пут на војвођанске сусрете стижу ансамбли из Сечња, Позоришни клуб "Гест" са представом Леонида Андрејева "Псећи валцер" у режији Зорице Новаковић и НАП Бачка Паланка са "Дневником једног гледаоца" Мира Гаврана у режији Милана Бурсаћа. У част позоришних аматера Војводине Удружење ликовних уметника Стара Пазова је отворило колективну изложбу својих чланова, а као пратећи програми биће организоване и промоције књига Богдана Диклића "О глуми без глуме" 23. маја и Јована Ћирилова "Сви моји савременици" 26. маја.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије