• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Divadelny Vavrín – Позоришни ловор: 44. смотра словачког аматерског позоришног стваралаштваОтварањем изложбе 110 година позоришта у Старој Пазови, у петак. 4. октобра у овом граду почео је Позоришни ловор – 44. смотра словачког аматерског позоришног стваралаштва. Програм свечаног отварања смотре, почео је документарним филмом о позоришном животу војвођанских Словака у режији Мирослава Бенке и песмом „Куплет“, која је на неки начин химна пазовачих позоришних стваралаца у извођењу школског хора.

Позоришни ловор отворила је Јасмина Ковач из Кисача, награђена глумица на прошлогодишњој смотри. Програму су присуствовали бројни гости: Ана Томанова Маканова, председница Националног савета словачке националне мањине и потпредседница Скупштине Војводине, Милина Склабински, директорка Завода за културу војводјанских Словака, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, Љибушка Лакатош, начелница Одељења за културу, спорт и омладину, остали представници локалне самоуправе и бројни заинтересовани грађани.

На фестивалу, који траједо недеље, 13.октобра, учествује 14 такмичарских представа. Прва изведена представа је „Вавилон“, Словачког позоришта „ВХВ“ из Старе Пазове. Све представе оцењује стручни жири у саставу: доцент Мирослав Бенка, глумац и редитељ из Старе Пазове, Александра Плескоњић Илић, глумица Српског народног позоришта из Новог Сада и мр. арт Моника Нецпал из Словачке републике, као и жири публике. Прве вечери програма награђени су најбољи глумац и најбоља глумица Милан Мутић и Андреа Станишић.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије