soc ekon savetДана 13. јануара 2023. године са почетком у 11,00 часова у малој сали општине Стара Пазова одржана је 56. редовна седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

Претходно је у малој сали одржана и седница Колегијума СЕС-а, који је предложио дневни ред и предлоге за седницу Савета. На седници су разматрани и усвојени Записници са одржане 54. и 55. Седнице СЕС-а.

Разматрана је и усвојена Анализа резултата након предавања на тему "Сива економија и рад на црно" одржаног у организацији СЕС-а, за ученике завршних разреда средње Економско-трговинске и Техничке школе из Старе Пазове.

Образложени су графички прикази резултата знања, које су након предавања показали ученици који су писаним путем одговарали попуњавањем одговарајућег упитника. Савет је усвојио предлог да се убудуће обрати пажња на уочене слабости, и настави са радом одређеним активностима Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно.

Савет је разматрао и усвојио Информацију о одржаној Јавној трибини у организацији СЕС-а, на тему: "Мирно решавање радних спорова". Трибина је одржана у оквиру Регионалног сајма привреде у Новој Пазови, а предавачи су били представници Републичке Агенције за мирно решавање радних спорова.

На седници је усвојен Финансијски План за редовно функционисање и рад Социјално економског савета за 2023. годину. Разматран је предлог и донесена Одлука о склапању Уговора о вођењу књиговодства за потребе СЕС-а у 2023. години са књиговодственом агенцијом "Информациони биро" из Старе Пазове.

На седници је разрешено досадашње руководство СЕС-а, због истека мандата. За председавајућу СЕС-а за 2023. години именована је Сузана Илић, члан СЕС-а испред локалне управе општине Стара Пазова, а за заменика председавајуће именован је Бошко Совиљ, члан СЕС-а испред Уније послодава Србије – послодавци Старе Пазове.

На седници је разрешен дужности Миленко Вучиновић, досадашњи секретар Социјално економског савета због одласка у пензију. Именована је Марија Радаковић, дипломирана правница, за секретарку Социјално економског савета општине Стара Пазова, за наредни мандатни период од четири године.