• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetУ среду 11. маја 2022. године, у Великој сали Беле зграде, Трг др.Зорана Ђинђића бб, у Старој Пазови са почетком у 13,45 часова, за ученике завршних разреда средње Техничке школе и средње Економско-трговинске школе из Старе Пазове одржано је предавање на тему: "Сива економија и рад на црно" у организацији Социјално - економског савета општине Стара Пазова.

Едукативно предавање на напред наведену Тему одржао је Раде Ерцег, члан Соција- економског-савета општине Стара Пазова и професор у Техничкој школи Стара Пазова.

О томе како се борити против појава сиве економије ирада на црно, кроз превентивне, стимулативне и казнене мере, говорила је Зорица Кешељ, наставник социологије, устава и права грађана и директорка средње Техничке школе у Старој Пазови.

Након одржаног предавања и едукације , ученици су попунили Упитник на тему "Шта знаш о сивој економији и раду на црно" са намером да се утврди колико су од предавања усвојили и научили о томе шта је "сива економија" и како се против ње борити.

Предавању су присуствовали и представници социјалних партнера у СЕС-у: Локалне самоуправе-општине Стара Пазова, Уније послодаваца Старе Пазове, Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова, чланови Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно, директорка средње Техничке школе Зорица Кешељ и професори одељења школа чији су ученици обухваћени предавањем.

Предавање је планирано у Акционом плану рада Социјално-економског савета општине Стара Пазова за 2022. годину, са циљем превентивног рада и едукације младих и указивања на штетност појава "сиве економије и рада на црно" како на појединце, тако и на послодавце који послују легално, и на приходе буџета локалних заједница и државе у целини.

После завршеног предавања за ученике завршних разреда средњих школа, Социјално- економски савет општине Стара Пазова, ће у наредном периоду анализирати Упитнике које су након предавања попунили ученици који су били присутни на едукативном предавању, и о утврђеним резултатима издати одговарајућу публикацију и Саопштење за јавност.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије