• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetУ Старој Пазови дана 11.октобра 2021. године са почетком у 12,00 часова, је електронским путем одржана 48. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

На седници је разматрана Иницијатива коју је за седницу кандидовала Унија послодаваца Војводине- послодавци Старе Пазове, а која се односи на потребу побољшања положаја мајки предузетница и изједначавања њиховог положаја у погледу регулисања права на пун износ накнаде зараде за време привремене спречености због породиљског одуства и одсуства ради неге детета, као и за време трудноће.

Сви социјални партнери-чланови СЕС-а, дали су своју сагласност на предложену тему и изразили потребу да се овај проблем адекватно реши.

Чланови СЕС-а су позитивно оценили садржај материјала који обрађује ову проблематику и који аналитички указује на проблем дискриминације мајки предузетница. У истом материјалу је указано на низ проблема за труднице – предузетнице када одлуче да постану мајке.

Унија послодаваца се залаже да маме предузетнице имају једнака права за време одржавања трудноће, у коришћењу породиљског и одсуства са рада ради неге детета са другим запосленим женама.

Разматрајући све аспекте наведене у Иницијативи која је разматрана, Социјално-економски савет општине Стара Пазова је консензусом усвојио закључак којим се подржава предложена Иницијатива Уније послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове, која се односи на побољшање положаја мајки предузетница.

Савет је сагласан са предложеном Иницијативом и сматра да има потребе за решавање овог питања.

Закључак СЕС-а општине Стара Пазова достављен је Покрајинском СЕС-у и Социјално-економском савету Републике Србије.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући СЕС-а:
Владимир Ћулаја

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије