• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetДана 14. јуна 2021. године у Београду, у Палати Србије одржан је стручни скуп секретара локалних Социјално-економских савета са секретарима Покрајинског СЕС-а и СЕС-а Републике Србије. У раду стручног скупа учествовао је Миленко Вучиновић, секретар СЕС-а општине Стара Пазова.

Поздравне говоре учесницима скупа упутили су:
- Милош Ненезић, председавајући Социјално-економског савета Републике Србије и председник Уније послодаваца Србије;
- Дарија Кисић Тепавчевић, члан Социјално-економског савета Републике Србије и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања;
- Горан Милић, члан Социјално-економског савета Републике Србије и подпредседник Већа Савеза самосталних синдиката Србије и
- Зоран Стојиљковић, члан Социјално-економског савета Републике Србије и председник Уједињених гранских синдиката „Независност“.

У првом Панелу седнице извршено је међусобно информисање и координација рада републичког, покрајинског и локалних савета, о теми је говорио Душан Петровић, секретар Социјално-економског савета Републике Србије. У свом излагању нагласио је између осталог, да Социјално-економски савет Републике Србије стоји на располагању секретарима локалних савета за све врсте консултација и помоћи, јер је добро функционисање мреже локалних савета у Србији један од значајнијих приоритета републичког савета. Како би се што је могуће више приближили локалним саветима и сагледали њихова достигнућа и проблеме са којима се сусрећу, републички савет одржавати ће своје седнице и ван Београда у седиштима локалних савета.

У другом Панелу о актуелним питањима и проблемима у раду локалних савета говорила је Милина Тушјак, секретар Покрајинског социјално-економског савета.

У трећем Панелу о активностима Радне групе СЕС-а за припрему Нацрта закона о изменама и допунама Закона о социјално-економском савету Републике Србије, учеснике је информисао Душан Петровић, секретар Социјално-економског савета Републике Србије.
Након напред наведених тема уследила је дискусија од стране учесника - секретара локалних савета.

О Поглављу 19. преговора за приступ ЕУ и значају локалних савета, учеснике скупа информисала је Драгана Савић, секретар преговарачке групе за поглавље 19 – "Социјална политика и запошљавање". У излагању је нагласила да Кластер 3 има највише поглавља, да је спреман за отварање, и да након отварања је наглашена значајна улога локалних Социјално-економских савета.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући СЕС-а:
Владимир Ћулаја

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије