• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetУ Старој Пазови је дана 25. маја 2021. године са почетком у 13,00 часова, у малој сали Беле зграде, одржана 43. редовна седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

У циљу припреме седнице Савета, претходно је одржана 13. Седница Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно и 35. Седница Колегијума одржана 18. маја 2021. године.

На седници СЕС-а је консензусом усвојен Записник са 42. Седнице СЕС-а, Извештај о раду Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно за 2020. годину и Акциони План рада за 2021. годину.

Савет је разматрао питање покренуто од стране Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова, које је покренуто ради изналажење могућности за накнаду путних трошкова за запослене који путују на релацији Стара Пазова - Голубунци - Стара Пазова, а који трошкови падају на терет буџета локалне управе.

Због изградње надвожњака према Голубинцима, запослени су приморани да за долазак на посао користе алтернативни пут преко Инђије, што знатно повећава километражу и трокове путовања.

Социјално-економски савет општине Стара Пазова је консензусом усвојио Иницијативу, којом препоручује локалној управи - општини Стара Пазова, да изнађе могућност и изврши исплату посебне накнаде путних трошкова који падају на терет буџета локалне управе, за запослене који путују на релацији Стара Пазова - Голубинци - Стара Пазова. Предлаже се да висина посебне накнаде на месечном нивоу за сваког радника буде у вредности месечне карте на релацији Стара Пазова- Инђија. Иницијатива је упућена Општини Стара Пазова- Општинском већу на даље разматрање и одлучивање.

На иницијативу представника Уније послодаваца Старе Пазове, Савет је заузео став да се сагледају потребе и могућности за увођењем образовног профила занимања радника такозвани "реглер" за које би се по могућности извршила обука преко Техничке школе у Старој Пазови, уколико постоји потреба за лицима које би школовањем стекли шири ниво знања из области механике, хидраулике,електронике-аутоматике,штеловања машина и друга неопходна знања.

Савет је заузео став да се упути допис Центру за стручно оспособљавање и да се преко Привредног савета општине утврди има ли потреба привредника за наведеним занимањем .Ако привредници искажу потребу да СЕС њихов захтев подржи, а након тога да Техничка школа поднесе захтев надлежном Министартву просвете за школовањем профила "реглер" у школској 2022-2023.години.

Савет је информисан о усвојеном ставу Покрајинског СЕС-а, о основаности Иницијативе локалног СЕС-а општине Стара Пазова, за повећање цензуса за остваривање права на дечији додатак, чијом реализацијом би се допринело спровођењу мера популационе политике и повећању наталитета.

Покрајински СЕС је предложио да наведено питање размотри Социјално-економски савет Републике Србије, те да се сагледају могућности за покретање поступка измене "Уредбе о номиналним износима и начину усклађивања цензуса за остваривање права на дечији додатак и висини и начину усклађивања износа дечијег додатка, у правцу повећања цензуса".

Савет је информисан о најављеном одржавању састанка свих секретара локалних СЕС-а на подручју Републике Србије , са секретарима Покрајинског СЕС-а и Социјално-економског савета Републике Србије, који је планиран да се одржати у Београду, у првој половини јуна ове године.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући СЕС-а:
Владимир Ћулаја

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије