• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetУ Старој Пазови је дана 11. јануара 2021. године, са почетком у 10,00 часова, електронским путем, одржана 42. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

На седници су разматрани и усвојени Записници са 39,40 и 41. Седнице СЕС-а.

Седници Савета је претходила 34. седница Колегијума СЕС-а, која је одржана 28. децембра 2020.године,а на којој су разматрани материјали и предлози Одлука за 42.седницу Савета, предложен датум одржавања и дневни ред седнице.

Савет је разматрао и усвојио Финансијски План за редовно функционисање и рад СЕС-а општине Стара Пазова за 2021. годину.

Савет је усвојио Одлуку о разрешењу дужности досадашње председавајуће Социјално- економског савета Сузане Илић , члана Савета испред социјалног партнера локалне самоуправе општине Стара Пазова и досадашњег заменика председавајуће Социјално-економског савета Владимира Ћулаје – члана Савета испред испред социјалног партнера Уније послодаваца Србије – послодавци Старе Пазове, који су дужност обављали у протеклом мандатном периоду у 2020. години, због истека мандата на који су изабрани.

За председавајућег СЕС-а за 2021. годину именован је Владимир Ћулаја, члан СЕС-а испред социјалног партнера Уније послодаваца Србије – послодавци Старе Пазове, а за заменика председавајућег за 2021. годину именован је Раде Ерцег, члан СЕС-а испред социјалног партнера Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова.

Савет је усвојио Одлуку да се разреши дужности секретар СЕС-а Миленко Вучиновић, ради истека мандата на који је изабран.

За секретара Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, за наредни мандатни период, изабран је Миленко Вучиновић.

Усвојена је Одлука о склапању Уговора о пружању књиговодствених услуга за потребе СЕС-а у 2021. години са књиговодственом агенцијом ,,Информациони биро,, из Старе Пазове.

Усвојена је Одлука о именовању овлашћених лица за потписивање финансијске и друге документације Савета за 2021. годину.

Разматрана је и усвојена иницијатива и заузет став да се покрене питање висине цензуса за остваривање права на дечији додатак и иста упути вишим нивоима организирања – Покрајинском СЕС и Социјално-економском савету Републике Србије.

Цензус који је прописан у овом тренутку износи 9.271,83 динара по члану домаћинства.

Уколико Анализирамо овај податак, долази се до закључка да породица са једним дететом, у којој један од супружника није запослен, а други супружник прима минималну зараду, не може да оствари право на дечији додатак, јер примања по члану породице прелазе прописани цензус. Овом Иницијативом, СЕС општине Стара Пазова предлаже Покрајинском СЕС и СЕС РС да исту размотре и испитају могућност покретања поступка за повећање цензуса, са циљем да што више породица оствари право на дечији додатак, чиме би се допринело мерама популационе политике за повећање наталитета у Републици Србији.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући СЕС-а:
Владимир Ћулаја

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије