• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetУ Старој Пазови је дана 16. децембра 2019. године одржана 37. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

Седница је одржана у малој сали Беле зграде са почетком у 13,00 часова. Претходно је дана 11. децембра 2019. одржана 30. седница Колегијума СЕС-а, када је утврђен предлог дневног реда и датум одржавања 37. седнице Савета.

Савет је на седници разматрао и усвојио Записнике са одржаних 33, 34,35 и 36. седнице Савета.
Чланови Савета информисани су о активностима СЕС-а између две радне седнице које се односе на организацију и спровођење Јавне трибине на тему: "Резултати борбе против сиве економије и рада на црно за период 2017-2019. година". Усвојена је и Информација о учешћу представника СЕС-а на сајамским манифестацијама које су одржане у Модричи, Добоју и Параћину, када је представљен део привредног и туристичког потенцијала са подручја општине Стара Пазова.

Усвојена је Информација о реализацији Јавног конкурса АП Војводине за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама за финасирање или суфинансирање програма развоја и деловања локалних СЕС-а. На конкурсу је аплицирала општина Стара Пазова, којој су за ове намене додељена бесповратна средства у висини од 450.973,23 динара.

Савет је разматрао и усвојио Иницијативу социјалног партнера Уније послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове за формализовањем привредно техничке сарадње са општином Требиње. Обзиром да су разговори о овој сарадњи започели на 13. Регионалном сајму привреде у Новој Пазови, Савет подржава ову активност и предлаже општини Стара Пазова да формализује ову сарадњу ако је могуће у наредном периоду.

Разматран је предлог представника синдиката у Савету, о изјашњавању о Иницијативи Савеза самосталних синдиката трговине Србије за забрану рада недељом у делатности трговине.На предлог Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова, Савет је једногласно дао позитивно мишљење и подршку овој Иницијативи. На званичном сајту Савеза самосталних синдиката Србије постоји линк на коме се тајним гласањем "за" или "против" може изјаснити о овој Иницијативи. Савет указује могућност и грађанству да може изаћи и гласати на наведеном сајту и изјасни се о овој иницијативи.

Размењене су информације између представника синдиката и локалне управе у СЕС-у, о динамици исплата заосталих потраживања за путне трошкове, солидарну помоћ и јубиларне награде, запосленима који та потраживања остварују из буџета општине Стара Пазова.

Раде Ерцег је појаснио члановима СЕС-а, Иницијативу ССС за општину Стара Пазова, о могућности да социјални партнери у Савету, могу да донесу Одлуке о приступању и уплати одређених средстава на месечном нивоу у Фонд солидарности који постоји и формиран је на нивоу ССС града Новог Сада. Издвојена средства би се акумулирала на посебном рачуну и тиме би се створила могућност да се користе за превенцију и одмор својих радника, који су чланови ССС, по повлашћеним ценама за кориснике као и чланове њихових породица. О овој Иницијативи ће бити речи на некој од наредних седница СЕС-а, а након што су утврди могућност овог издвајања на нивоу локалне самоуправе.

Закључено је да се дописом информишу социјални партнери Општинско веће општине Стара Пазова, да предложи председавајућег СЕС-а за 2020. годину, и Унија послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове да предсложи заменика председавајућег СЕС-а за 2020. годину, из редова својих представника у СЕС-у.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије