• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc ekon savetУ Старој Пазови је дана 04. јула 2019. године одржана 33. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

Седница је одржана у малој сали Беле зграде са почетком у 13,00 часова. Претходно је дана 01. јула 2019. одржана 29.седница Колегијума СЕС-а, када је утврђен предлог дневног реда и датум одржавања 33. седницу Савета.

Под првом тачком Дневног реда извршена је Верификација мандата новоизабраним члановима и заменицима чланова СЕС-а за наредни четверогодишњи мандат који су именованим у СЕС као представници Локалне самоуправе општине Стара Пазова.
Верификовани су мандати следећим члановима Савета: Наташа Мићић - помоћница председника општине , Сузана Илић - начелница Одељења за привреду општине и Жељко Шолаја- начелник Одељења за друштвене делатности општине Стара Пазова. Заменици чланова СЕС-а испред локалне самоуправе су: Маја Грбић, Саша Баришић и Иван Зобненица.

Савет је разматрао и усвојио Записнике са одржаних 31.и 32. седнице Савета.

Разматрана је предлог организације и начина одржавања Јавне трибине СЕС-а на тему: "Резултати борбе против сиве економије и рада на црно за раздобље 2017-2019 година".
Постигнута је сагласност да се Јавна Трибина одржи дана 26. септембра 2019. године , на просторима комплекса Базена у Новој Пазови, у оквиру Сајма привреде.
За госте-предаваче трибине позваће се представници Министарства рада РС, "НАЛЕДА", Министарства трговине РС, Уније послодаваца Војводине и Савеза самосталних синдиката Војводине.

На дневном реду седнице су разматрана досадашњих искустава представника СЕС-а привредним сајамским манифестацијама у 2018. години. Договорено је да се и током 2019. године настави сарадња са привредницима из Модриче, Добоја и Прњавора из Републике Српске и Параћина из РС. СЕС је усвојио став и предлаже локалној самоуправи општини Стара Пазова, да се досадашња сарадња са привредницима подигне на виши ниво, већим учешћем представника локална управа у реализацији планиране сарадње. Договорено је да у састав делегације на предстојећи сајамовима привреде чине представници општинске управе општине Стара Пазова, Уније послодаваца Старе Пазове и Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова.

На иницијативу ССС за пштину Стара Пазова у Савету су размењене Информације о динамици исплате заосталих и текућих путних трошкова запосленима који те исплате остварују из буџета општине Стара Пазова. Том приликом је Наташа Мићић- помоћница председника општине Стара Пазова и члан СЕС-а, појаснила да ће исплата бити реализирана одређеном динамиком, по договореним приоритетима. Нагласила је да општина Стара Пазова има преузете одређене финансијске обавезе по кредитима и ПДВ, које мора да према преузетим роковима измирује. Што се тиче исплате путних трошкова за то постоји законска обавеза и добра воља локалне управе да све договорено уз посредовање Републичке Агенције за мирно решавање радних спорова, исплати у што краћем временском периоду, а према динамици која зависи од прилива средстава у буџет општине.

Сузана Илић је информисала Савет о ситуацији након објављеног Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територије АП Војводине за финансирање или суфинансирање програма развоја и деловања локалних Социјално-економских савета, и нагласила да је општина Стара Пазова извршла пријаву на наведени Јавни конкурс,те да још нема повратне Информације јер није конкурс затворен и није донета Одлука о истом.

Сузана Илић је информисала чланове СЕС-а о извршеном разговору са директорицом Центра за социјални рад општине Стара Пазова Радом Жугић, о питању евентуалног покретања иницијативе за изградњу "Сигурне куће" за жене које су жртве насиља у породици, које питање је делегирано од стране представника Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова у СЕС-у.
У разговору је речено да "сигурна кућа" постоји на подручју града Сремска Митровица за сремски округ, и да има довољан смештајни капацитет, будући да се насилници измештају из породице у складу са Законом који регулише ову област, и то без обзира да ли су власници непокретности.

Сузана Илић је нагласила да постоји други проблем, а везан је за смештај бескућника којих има на подручју општине, а немамо изграђене одговарајуће смештајне капацитете. Објекти за ове намене постоје и користе се у Београду и Новом Саду, али су малог капацитета да би могли примити кориснике са територија које гравитирају ка њима.

Социјално-економски савет је усвојио препоруку којом се подржава планирање изградње смештајних капацитета за ову категорију социјалних случајева кроз будућу стратегију развоја општине Стара Пазова за пероид 2021-2031 година.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије