• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetДана 08. децембра 2017. године чланови локалног Социјално - економског савета општине Стара Пазова учествовали су у раду Конференције под називом: "ЗА РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ, УЗ УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНОГ ДИЈАЛОГА" чији је организиатор Покрајински Социјално-економски савет, а одржана је у Привредној комори Војводине у Новом Саду.

Конференције је имала следеће циљеве:
- сагледавања резултата мера на унапређењу положаја привреде и запослених, предузетих у претходном годишњем периоду и изношење предлога приоритетних мера које треба предузети у наредном годишњем периоду, ради даљег побољшања привредног амбијента и положаја послодаваца, запослених и свих грађана у АП Војводини и у целој Србији,
- разматрања предлога за унапређење укупног трипатитног социјалног дијалога у Србији,па и на нивоу локалних самоуправа, и пружање помоћи оснивању и активирању социјално-економских савета у градовима и општинама на територији АП Војводине, као једном од кључних елемената изградње демократског друштва, у интересу привредника, запослених и целе локалне заједнице.

Приликом Анализе активности на унапређењу социјалног дијалога у градовима и општинама на територији АП Војводине, истакнут је рад општине Стара Пазова, као једне од три локалне самоуправе на подручју Војводине где локални Социјално-економски савет успешно и у континуитету ради.

Конференцију је отворио Игор Мировић, председник Покрајинске Владе, а активно учешће у раду имали су представници социјалних партнера у Покрајинском СЕС-у, представници Уније послодаваца Војводине, Савеза самосталних синдиката Војводине и Привредне коморе Војводине.

Дана 12. децембра 2017. године у малој сали Беле зграде у Старој Пазови, са почетком у 11,00 часова одржан је округли сто у организацији Социјално-економског савета општине Стара Пазова у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Републичком Агенцијом за мирно решавање радних спорова, на тему: "СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ ИЗМЕЂУ СИНДИКАТА И ПОСЛОДАВАЦА И МИРНО РЕШАВАЊЕ РАДНИХ СПОРОВА".

Законодавни оквир за социјални дијалог у Републици Србији представила је Јесенка Чворо, шеф одсека за социјални дијалог, колективно преговарање и зараде у Сектору за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

О теми "Улога и значај Републичке агенције за мирнопредложеним изменама Закона о мирном решавању радних спорова" учеснике је упознала Драгана Андоновска, запослена у Агенцији.

Циљеви организовања Округлог стола су унапређење социјалног дијалога на локалном ниво, успостављање и развој трипатитног социјалног дијалога на нивоу локалне заједнице, и указивање на могућност мирног решавања радних спорова.

У раду Округлог столу учествовали су и Душан Петровић - секретар Социјално-економског савета Републике Србије, Милош Чујић - представник Регионалне привредне коморе Сремског управног округа из Сремске Митровице, Бојан Коврлија - начелник Општинске управе општине Стара Пазова, Радоје Благојевић - члан Општинског већа општине Стара Пазова, представници социјалних партнера - чланица Социјално - економског савета општине Стара Пазова, чланови већа Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова, представници Уније послодаваца Војводине - послодавци Стара Пазова.

За овај догађај и теме округлог стола остварен је интерес социјалних партнера, а сам рад округлог стола је попраћен од стране медија: РТВ Стара Пазова и локалних писаних медија.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Марина Љубинковић с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије