• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

3. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова - Саопштење за јавностДанас је у Старој Пазови одржана 3. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова. Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 15,00 часова.

Приликом разматрања Записника са претходне седнице Савета уочено је од стране члана Савета да се извештај објављен на РТВ Стара Пазова разликује од дискусија и закључака на самој седници. Препоручује се да убудуће представници РТВ СП буду присутни на завршетку рада седнице како би коректно изувестили о донетим закључцима и одлукама.Чланови Савета су изразили незадовољство због неодазивања представника РТВ СП на уредно уручено обавештење о термину одржавања ове седнице.

На седници је разматран и усвојен Предлог за измену и допуну Пословника о раду Савета.

Разматран је и усвојен извештај о активностима око формирања Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно. Савет је именовао састав Радне групе која ће имати 9 чланова. Разматран је и усвојен Оквирни План рада Радне групе, која ће на темељу истог сачинити свој Акциони План рада за наредни период, односно за 2014. годину.

Усвојен је предлог Финансијског Плана Социјално-економског Савета за 2014. годину, који ће бити упућен буџету локалне управе.

Усвојено је закључивање Уговора о пружању књиговодствено-финансијких услуга за Савет за пословну 2013. годину.

Разматрана је реализација одлука Савета донетих на претходној седници.

Усвојена је Иницијатива-Апел, да се приликом разговора локалне управе са инвеститорима који инвестирају на подручју наше општине, уважи потреба и постигне договор којим ће приликом извођења радова - изградње нових привредних објеката инвеститори упослити постојеће капацитете привредника са подручја наше општине. Такођер се апелује да се приоритет приликом запошљавања даје незапосленима радницима који живе на подручју општине Стара Пазова.Усвојен је предлог да ово питање разматра Савет на следећој седници, и да се на седницу позове директор Ј. П. Дирекција за изградњу општине Стара Пазова.

Разматрана је и подржана Информација о предлозима за социјални дијалог поводом предлога текста Колективног уговора за предшколске установе ,,Полетарац,, и ,,Радост,,. На иницијативу Синдиката разматрано је питање капацитета за децу предшколског узраста на подручју Старe Пазовe и констатовано да су премали постојећи капацитети у односу на број корисника. Усвојен је заједнички Став - Апел Савета прeма општинској управи да размотри и изнађе могућност за изградњу нових капацитета.

Разматрана је проблематика везана за начин обрачуна и динамику плаћања гаса у зимском периоду, коју спроводи дистрибутер ,,Гас-Феромонт,, из Старе Пазове.Усвојен је предлог да се о овом питању отвори расправа на следећој седници Савета на коју ће бити позвани представници Месних заједница са подручја наше општине, који склапају Уговоре о испоруци са дистрибутером у циљу разматрања могућности плаћања утрошка гаса на рате и уз мању камату.

Све Иницијативе, Препоруке и Одлуке Савет је усвојио консензусом представника свих социјалних партнера, уз претходно усаглашавања ставова и проналажење оптималних решења по свакој од тема.

Седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова завршена је у 16,20 сати.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије