• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Ускоро креће сакупљена помоћ угроженим грађанимаДобровољци да се јављају Штабу на тел: 311-999 ради обавештења када хитно затреба помоћ. На данашњој седници Oпштинског штаба за ванредне ситуације донет о је неколико важних одлука. Као и раније, ради благовремених мера сагледано је које потенцијалне опасности долазе из правца Сремске Митровице и околних општина, а затим је било речи о активностима, које су спроведене од јутрос и у току дана. Током дана због загађења пијаће воде, које је проглашено у Сремским Михаљевцима и Обреж упућена је већа количина воде, а око 15 часова организован је и један аутобус добровољаца ради утврђења одбране на насипима у Купинову. У току је припрема 1000 векни хлеба који ће по захтеву бити достављен Републичком штабу за ванредне ситуације.

КРЕЋЕ САКУПЉЕНА ПОМОЋ ИЗ ПАЗОВЕ У УГРОЖЕНА ПОДРУЧЈА

Пошто у протекла два дана није било већег броја грађана, који су евакуисани и смештени на територији Општине, осим дведесетак породица, одлучено је да се од ујутру почне са дистрибуцијом прикупљене помоћи људима у угроженим подручјима. Према речима Горан Врањеша, заменика комаданта Општинског Штаба за ванредне ситуације, о дзив хуманости грађана у старопазовачкој Општини је био на високом нивоу, али ниједна кеса пелена, средстава за хигијену или хране из Црвеног крста до сада није отпремљена ка угроженим подручјима. С тога је на данашњем заседању Штаба договорено да надаље чланови Штаба одлучују и шаљу робу на угрожена подручја у координацији са осталим Штабовима где је најхитније.

КОНТАКТИ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПРИДОШЛИХ ЕВАКУИСАНИХ ЛИЦА

Још једном је поновљена препорука Штаба да се, ради ефикасности и пружања адекватне помоћи, сва евакуисана лица јављају на бројеве телефона Штаба за ванредне ситуације (тј. Контакт центра у Општини): 311-999 и 310-170.

Такође, ова лица се могу јавити и на бројеве телефона Црвеног крста 310-102 и 310-103, који од данас по одлуци Општинског Штаба за ванредне ситуације има дежурства од 24 сата.

ОРГАНИЗОВАНО И КООРДИНИСАНО САКУПЉАЊЕ ДОБРОВОЉАЦА

Штаб за ванредне ситуације Општине Стара Пазова подсећа да је најбољи и најбезбеднији начин организовања добровољаца искључиво организовање преко Штаба те се апелује, на све грађане који желе да се укључе да помогну, да се по питању организованих одлазака у Сремску Митровицу, Купиново или друга угрожена насеља и градове ослањају искључиво на ажурне информације које ће добити путем званичног општинског сајта www.starapazova.rs, званичне Фејсбук странице Општине Стара Пазова www.facebook.com/opstarapazova, нарочито путем информација које ће објављивати и Радио телевизије Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије