• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Са данашње седнице Штаба за ванредне ситуације Општине Стара ПазоваУ раним јутарњима сатима, у циљу што боље координације и размене свих најважнијих иноформација, одржана је још једна седница Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова.

Превасходно било је речи о активностима током претходног дана и протекле ноћи, где је на локацијама у насељима неопходно наставити са слањем цистерни и испумпавањима воде, како би се избегло поплављивање кућа и других објеката.

Заменик команданта Општинског штаба Горан Врањеш и чланови штаба су констатовали да је ситуација у старопазовачкој Општини под контролом, а да се сада највише треба бринути о одржавању стабилног стања и максималној мобилисаности служби данас и наредних дана.

Такође, по хитном поступку је одлучено да се пошаље помоћ у људству Окружном штабу у Сремској Митровици, како би се вршиле припреме у заштити од изливања реке Саве, која је и даље у порасту ка граници ванредне одбране. Одмах је организовано грађанство, које се од првог јучерашњег апела Општинског штаба и локалне самоуправе ставило на располагање и које није било међу око 300 грађана, који су синоћ кренули у помоћ Шапцу. За Сремску Митровицу је око 9:00 часова кренуо један аутобус добровољаца из Подунавља.

Истовремено јутрос је у Сремску Митровицу у оквиру помоћи упућено неколико багера и камиона, са више од хиљаду лопата за добровољце.

Поред свих служби на терену нарочито је активан старопазовачки Црвени крст, који већ сакупља помоћ грађана за угрожено становништво из других Општина и градова, а Општински штаб је донео одлуку о брзим припремама за потенцијално прихватање евакуисаних из Сремске Митровице у случају потребе током овог или наредних дана. Општина ће имати спремне капацитете за више стотина грађана у случају евакуације из Митровице.

Из ЈП Водовод и канализација Стара Пазова и Електродистрибуције потврђено да снабдевање није угрожено и да током дана, сходно садашњој ситуацији, неће бити искључивања, осим евентуалних мањих кварова који ће по потреби бити брзо санирани.

Општински штаб за ванредне ситуације је у сталној телефонској вези, а следећи састанак Штаба ће бити заказан за послеподневне сате.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије