• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Новости

naslovna opstina ulozila 17 miliona dinara u obnovu i rekonstrukciju filijale rfzo“Више деценија у овај објекат није ништа улагано, ово је била једна од најружнијих зграда у Старој Пазови. Данас изгледа сасвим другачије. Драго ми је што смо нашли заједнички језик, реновирали целокупан простор и што на овај начин и овакву сарадњу локалне самоуправе и републичких институција дајемо леп пример и осталим срединама. За општину Стара Пазова је ово од великог интереса, јер овде долазе наши грађани, њима није битно да ли је зграда републичка или општинска, битно је да добију потребна документа у пријатном и адекватном простору “, истакао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом обиласка реновиране зграде испоставе Републичког фонда за здравствено осигурање у Старој Пазови, која је заједничким средствима општине и републике комплетно споља и изнутра реновирана.

naslovna nastavljaju se ulaganja u putnu infrastrukturu rekonstrukcija puta krnjesevci vojka 1Нова актуелна капитална инвестиција коју, као у циљу наставка уређења и реконструкције локалних путева спроводи руководство старопазовачке Општине, је и реконструкција важног путног правца Стари Бановци – Крњешевци. Важно је нагласити да Општина Стара Пазова, ову везу са међународним аутопутем Е70, самостално финансира унапред планираним средствима из буџета, што је један од ретких случајева међу општинама у Републици Србији. На опште задовољство мештана, након радова у Старој Пазови и Војки, путарске машине се се преселиле у Крњешевце.

naslovna novi podvizi pazove van granica srbijeВишечлана делегација Општине Гази Баба из Северне Македоније боравила је у тродневној посети општини Стара Пазова од 13. до 15. децембра, што је резултирало потписивањем споразума две привредно компатибилне општине о међусобној сарадњи на свим пољима. Општинско руководство настоји да ствара добре односе са свим локалним самоуправама како у Србији тако и ван граница наше земље, а који су у интересу даљег развоја, унапређења привредног амбијента, примене проверених примера добре праксе и знања, а самим тим и бољег живота свих њених грађана, истакао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом пријема делегације.

naslovna sertifikat za povoljno poslovno okruzenje opstini stara pazovaКрајем октобра месеца Општина Стара Пазова је на свечаности одржаној у Дубровнику (Република Хрватска) добила Цертификат, којим се потврђује да је и овога пута испунила критеријуме Програма цертификације градова и општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи. Цертификате додељује Регионална мрежа за повољно пословно окружење у југоисточној Европи, која окупља више од 20 партнерских организација из Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Србије, а на догађају је озваничено и проширење ове платформе.

naslovna otvoren 15 regionalni sajam privredeСа 1.300 привредних друштава и више од 3.000 предузетника Општина Стара Пазова остварила је за седам месеци ове године робну размену од скоро милијарду евра, а водеће место по економским резултатима међу локалним самоуправама настојаће да крунише добијањем статуса Града, речено је данас на отварању 15. Регионалног сајма привреде. Отварајући сајам, на коме је своје производе и услуге у Комплексу спортско-рекреативних базена у Новој Пазови, понудило више од 100 излагача, покрајински секретар за регионални развој, међурегионални сарадњу и локалну самоуправу АП Војовдине Александар Софић указао је да општина Стара Пазове има статус прве категорије развијености локалне самоуправе по параметрима Владе Србије, а да из године у годину подиже стандарде.

naslovna sajam 2022 vestУ четвртак и петак на базенима између Старе и Нове Пазове одржава се 15. Регионални сајам привреде.

naslovna u cetvrtak 29 septembra pocinje 15 regionalni sajam privredeУ среду, 21. септембра у просторијама новоизграђенoг комплекса немачке компаније „MTU Maintenance“, водећег светског произвођача авио мотора и глобалног играча у авиоиндустрији, одржана је конференција за новинаре на којој је најављен овогодишњи, 15. по реду, Регионални сајам привреде. Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа организују у четвртак, 29. и петак 30. септембра Регионални сајам привреде у простору Комплекса спортско-рекреативних базена између Старе и Нове Пазове.

naslovna jos novih radnih mesta za staropazovcane kompanija transfera ulozila 14 miliona eura 1У недељу, 11. септембра у најперспективнијој индустријској зони у општини Стара Пазова, отворен је један од највећих логистичких центара на Балкану. Домаћа компанија „Трансфера“, у објекат од 30000м2 уложила је 14 милиона евра и он је завршен у рекордних девет месеци. Поред ове инвестиције, компанија „Трансфера“, која броји 360 отвара нових радних места, међу којима и 100 младих инжењера, најавила је наставак изградње логистичког парка, чија је следећа фаза радова предвиђена за следећу годину.

naslovna opstina misli i na potrebe domacinstava1У Војки су у току радови на асфалтирању ћуприја, које су оштећене приликом реконструкције пута који спаја Подунавље са Kрњешевцима. Како би се грађанима изашло у сусрет, руководство Општине је направило могућност, са извођачем радова, да сви прилази и све ћуприје могу да се асфалтирају и уреде у дужини од 5 метара од пута код сваког домаћинства на поменутом путном правцу. Ово је део највећег инфраструктурног пројекта Општине Стара Пазова у последњих 50 година, а грађани могу, уколико желе, да доплате за додатно уређење паркинг места и тротоара.

naslovna gostovanje predsednika rekonstrukcija puta stari banovci vojkaУређење путне инфраструктуре у општини Стара Пазова приоритет је у овој години. Локална самоуправа је озбиљно схватила овај задатак, што показује и чињеница да је за велики пројекат реконструкције путног правца Стари Бановци – Крњешевци буџетом планирано 980 милиона динара. О напредовању радова, за Радио-телевизију Војводине говорио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter