• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna medju prvima u primeni drzavnog programa energetske efikasnostiОпштина Стара Пазова већ трећу годину успешно учествује у програму "Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији" намењен уштеди енергије у домаћинствима, истакла је заменица председника Општине Стара Пазова, Марина Савић, која је у име наше општине потписала уговор о додели средстава у оквиру новог програма енергетске санације породичних кућа и станова. Ове године од Министарства рударства и енергетике смо добили 20 милиона динара, а 20 милиона динара је општина обезбедила из буџетских средстава.

„Ми смо добили похвалу Министарства због чињенице да смо изузетно ефикасно одрадили прва два програма, те да смо спровели све мере онако како је било прописано јавним позивом и правилником, и имали смо, што је наравно јако битно, велики број домаћинстава јер је општина Стара Пазова у рангу градова добила субвенције. Више од наше општине ове године добио је само град Чачак, док је старопазовачка општина у рангу Ниша, Новог Сада, Београда“, истакла је Марина Савић.

"Више од 8.000 грађана моћи ће кроз јавни позив, програм да смањи потрошњу енергије у свом домаћинству тако што ће заменити врата и прозоре, поправити изолацију, уградити ефикасније котлове или соларне панеле. Близу милијарду динара субвенција обезбедило је Министарство рударства и енергетике, а још око 800 милиона јединице локалне самоуправе. Држава и локална самоуправа покривају до 50 одсто трошкова инвестиције домаћинства, а грађани који се определе за више мера субвенцијама могу покрити и до 65 одсто трошкова", рекла је министарка Дубравка Ђедовић на церемонији потписивања и доделе уговора локалним самоуправама у Палати Србија.

Грађани ће моћи кроз јавни позив, који се очекује да ће бити расписан већ у септембру, да смање потрошњу енергије у свом домаћинству тако што ће заменити врата и прозоре, поправити изолацију, уградити ефикасније котлове или соларне панеле, а држава и локална самоуправа ће покрити до 50 одсто трошкова инвестиције домаћинства. Министарка Ђедовић је додала да ће у наредних пет година, колико траје програм "Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане Републике Србије" око 50.000 домаћинстава имати прилику да добије субвенцијe.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter