• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna dan opstine 2023 programi i ugodjaji za sve generacijeМесна заједница Стара Пазова као своју крсну славу обележава 02. август, дан Светог Илије и то деценијама уназад. Традиција је да се тог дана око истоименог храма у Старој Пазови окупе свечари и велики број грађана. 2018. године општинско руководство је одлучило да се заштитник свих грађана наше Општине, Старопазовчана – Свети Илија усвоји и као Дан општине Стара Пазова.

Раст локалне привреде, који је запажен и ван граница Србије, са титулом једне од најразвијенијих општина у Србији, побољшање стандарда грађана, ставили су нашу Општину у фокус јавности. Како је све ово постигнуто заједничким напорима локалне власти и грађана општине, одлучено је да се дани око Светог Илије предодреде за свечаности посвећене грађанима, пријатељима, сарадницима и институцијама које су допринеле да данас постанемо позитиван пример на свим пољима.

„Од 2012. године до данас тј. 2023. године у хроници наше Пазове, нарочито је забележен привредни раст, инфраструктурни напредак, уложили смо максималне напоре да на делу покажемо бригу о културном наслеђу, верским објектима, образовној и спортској инфраструктури, а све ради бољих услова за будућност, за децу, омладину, младе парове, једном речју за све наше грађане без прављења разлике на узраст и животну доб. Поносни на чињеницу да као наследници својих предака чувамо оно што нам је предато, али желимо да учинимо више и боље како би свима, од најмлађих до настаријих, побољшали квалитет живота у свим релеватним областима које дотичу свакодневне потребе појединца. У тако уређеној Пазови, која чува дух Срема, али истовремено прихвата и оно ововремено што је модерно и напредно желимо да живимо, да стварамо, желимо да угостимо и дочекамо пријатеље наше Општине, пријатеље из света и Европе, да им покажемо шта смо урадили, али и да од њих, који су можда бољи од нас у том послу или су већ прошли кроз тај процес развоја, добијемо пријатељски савет како да будемо ефикаснији, бољи, бржи... Прилика за овакве сусрете је свакако и Дан Општине, дан када се празнује и хришћански светитељ Илија Громовник“ , речи су првог човека старопазовачке општине, Ђорђа Радиновића о „Данима општине Стара Пазова“.

По традицији, 02. и 03. августа организовани су бесплатни концерти, поклон грађанима општине. На сцени постављеној на градском тргу, ове године многобројне Старопазовчане, али и бројне госте из околних места, забављали су Џенан Лончаревић и Марија Шерифовић, а као предгрупе, обе вечери локалне музичке групе су имале прилику да се презентују домаћој публици. Покровитељ манифестације је Општина Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter