• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna opstina ce u skladu sa utvrdjenim stetama na terenu obezbediti pomoc ugrozenimaНакон олујног невремена, нетипичне јачине за ово поднебље, које је територију општине Стара Пазова погодило прошле недеље, општински штаб за ванредне ситуације, предвођен председником општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем, донео је одлуку да се на територији општине прогласи ванредна ситуација.

Штета од суперћелијске олује праћене јаким ударима ветра и већом количином падавина на објектима је велика, грађани се за помоћ могу јавити на општински број телефона: 022/311-999. Све комуналне службе су на терену и већ наредног дана уклоњена су стабла, грање и остаци црепова са улица. Ради се и на санирању оштећења на електромрежи, све кварове и штете на надземној електроенергетској мрежи грађани могу да пријаве на број телефона: 022/471-963.

Према информацијама из старопазовачког Дома здравља, ноћ након невремена у службу хитне помоћи примљено је петнаестак пацијената са лакшим повредама услед пада црепова, грања, ломљења стакала на аутомобилима и сл.

Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Душанка Голубовић обишли су старопазовачки атар, који је претрпео велику штету услед невремена. Највећа штета је на усевима у Старим Бановцима према Новој Пазови, где су усеви сунцокрета скроз уништени, док је на неким парцелама ветар делимично оборио биљке сунцокрета и кукуруза.

Пластеници су такође покидани, а оштећене су у великој мери и повртарске културе. Душанка Голубовић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде је у разговору са ратарима истакла да представници Министарства обилазе све регионе захваћене олујним невременом и да је веома важно да са јединицима локалних самоуправа након сагледавања штете одреагују на адекватан начин. У Општини Стара Пазова је формирана Комисија за процену штете у пољопривреди.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter